Külföld

Oroszország véletlenül elismerte egy meleg pár házasságát

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.25 | 16:48

Oroszországban tilos az azonos neműek házassága, de egy pár sikeresen kijátszotta a rendszert.

Oroszországban különösen rossz az LMBTQ-közösséghez tartozó emberek helyzete. Az állam nemcsak a melegházasságot nem ismeri el, de ott van a hírhedt „melegpropaganda-ellenes” törvény is. Egy pár azonban rájött, hogyan cselezhetik ki a rendszert, és érvényesíthetik a házasságukat az országban.

A pár egy Facebook-posztban meséli el, hogy pár éve külföldön házasodtak össze, és rájöttek, hogy az orosz jogrendben könnyű elismertetni a külföldön kötött érvényes házasságokat, mert itt nincsenek kivételként feltüntetve az azonos nemű párok. Ezután jelezték a hatóságoknak, hogy szeretnék igénybe venni a házastársaknak járó adókedvezményt.

„Nincs szükség honosítási eljárásra, egyszerűen élvezhetjük a házaspároknak járó jogokat az érvényes dokumentumaink alapján. Múlt év végén Igor életbiztosítást kötött nekem, ezután összegyűjtöttük a szükséges iratokat, és elküldtük az adóhatóságnak, hogy igényeljük a házastársat megillető társadalombiztosítási kedvezményt. Elutasításra számítottunk, ami után pert indítottunk volna a házasságunk oroszországi elismeréséért. És teljesen váratlanul az adóhatóság befogadta a kérelmet, és már vissza is utalták a pénzt. Vagyis az orosz állam hivatalos hatósága elismert egy azonos nemű házasságot.”

Nem is ez az első alkalom, hogy valamilyen formában véletlenül elismeri az orosz állam egy meleg pár házasságát.  Pavel Sztocko és Jevgenyij Vojcehovszkij külföldön kötött házasságát véletlenül bejegyezték 2018-ban. Viszont ezután a rendőrség megostromolta a lakásukat, elkobozták a tévesen kiállított irataikat. A párnak később még az országból is el kellett menekülnie, mert többször is életveszélyesen megfenyegették őket.

Forrás: Humen Online

Kép: Vkontakte


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Celeb
Bodrogi Gyula 120 évig akar élni
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.
Celeb
Megvan a következő Sztárboxos?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.