Külföld

Eljátszotta el az elrablását a férfi, hogy megcsalhassa a barátnőjét – nagy árat kellett fizetnie

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.01 | 17:22

Az Új-Dél-Wales nevű államában élő 35 éves Paul Ierát 200 órán át kereste a rendőrség, miután barátnőjével elhitette, hogy elrabolták.

Kép: Unplash

A férfi a Szilvesztert szerette volna szeretőjével tölteni, és az a frappáns terv jutott eszébe, hogy elhiteti barátnőjével, hogy elrabolták. A terv olyan jól sikerült, hogy a barátnője természetesen el is hitte mindezt és ahogy mindenki más tette volna, ő is értesítette a rendőrséget. Gyorsan kiderült azonban, hogy a férfi jól van, és még csak el sem rabolták, ez pedig nem csak a párkapcsolata, hanem a pénztárcája is bánja.

A szándékos félrevezetés nyomán fölöslegesen elindított nyomozás 25 ezer ausztrál dollárba – kb. 6 millió forintba – került a rendőrségnek, ezért a bíró úgy határozott, hogy Ierának meg kell térítenie a nyomozati költség kétharmadát. A bírság mellett pedig Paul Ierának 550 dollárt (130 ezer forintot) is ki kell fizetnie lőfegyverrel való visszaélésért. Illetve az utóbbi miatt 18 hónapnyi közérdekű munkavégzésre is ítélték.

Úgy döntött, riasztó, ijesztő üzeneteket küld a partnerének azért, hogy egy másik partnerrel tölthessen egy kis plusz időt. Úgy gondolta, hogy ez majd beválik. De minden értelmes ember a rendőrséghez fordult volna, és pontosan ez történt. (…) Olyan ponton van, ahol döntenie kell: vagy hátralép egy lépést, megnézi magát és a körülményeit, és a továbblépés irányába mozdul, vagy pedig olyan helyzetbe kerül, ahol a börtönbüntetés nagyon is reális lehetőség lesz

– fogalmazott az ítélet kihirdetésekor az ügyet tárgyaló bíró.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló