Külföld

Százezrek szervezkednek Trump ellen

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.12 | 08:28

Nem szűnnek a Trump ellenes tüntetések amerikában. Januárban, a beiktatási hétvégén tömegesen utcára vonulnak a jogvédők, nemcsak Washingtonban.

Spencer Platt / Getty Images
Spencer Platt / Getty Imagesfotó: Spencer Platt / Getty Images

Trump megnyerte a választást, de közben megsértett egy sor kisebbséget, sok nőt, kiborította a környezetvédőket, vagyis gyakorlatilag mindenkit, aki nem rá szavazott. Ez pedig megnehezítheti az életét elnökként, mert a szavazók nem felejtették el, miket mondott. Rengeteg nő borult ki a keddi választások eredményén, erejüket Facebookon egyesítve felvonulást szerveznek januárra, a Lincoln emlékműtől a Fehér Házig – hozza a Harpers Bazaar. A 2017. január 21-ére, vasárnapra, az előző nap beiktatott 45. elnök első hvatalos napjára tervezett demonstráció részleteiről nem sokat lehet eddig tudni, de a lelkes aktivisták alaposan elő szeretnék készíteni az akciót. 24 óra alatt 20.000 ember regisztrált az eseményhez, mely a szervezőket idézve

…egy nyitott kezdeményezés, amelyhez bárki csatlakozhat, akit a nők jogai foglalkoztatnak.

Az esemény leírásába azóta jó néhány kisebbség melletti kiállást is belefoglaltak. Így az LMBTQ közösség, a környezetvédelem, a különböző vallási felekezetek, a színesbőrűek és a bevándorlók szimpatizánsait is örömmel látják, ráadásul a demonstráció országosra duzzadt: államonként is lehet élni a civil jogokkal.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló