Kultúra

Az megvan, hogy hamarosan Banksy-kiállítás nyílik Budapesten?

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.20 | 21:18

Vésd be a naptáradba: február 1., Tesla Loft!

Forrás: Banksy

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül ismerteti a titokzatos zseni művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében.

Évek óta vár a hazai közönség egy Banksy művészetét bemutató kiállításra, eleddig hiába, most azonban egy hosszabb világ körüli út után Budapestre érkezik az ART OF BANKSY utazó kiállítás, mely igyekszik átfogó képet adni a rejtőzködő street-art művész világáról.

„Az Art of Banksy kiállítás behozza nekünk a világ különböző pontjain, mállott vakolaton, üres téglafalon vagy egy sivár felüljárón megjelent műveket a kiállítótérbe és újragondolva mutatja be az ismeretlen zseni alkotásait, hogy a művek esszenciális üzenetét festmények, fotók, printek formájában egy izgalmas kiállítási élménybe sűrítve közvetítse” – mondta Sáfár Zoltán, a Godot Kortárs Művészeti Intézet alapító-tulajdonosa. A kiállítás limitált ideig marad Budapesten, majd folytatja világ körüli útját.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Ilyen volt 1911-ben New York
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 02. 27.