Kultúra

Eladó George Washington levele, melyben Isten is szerepel

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.12 | 18:48

A kézzel írt dokumentum óriási történelmi jelentőséggel bír!

Egy Istent emlegető levél, és hozzá a papírra vetett Alkotmány George Washington tollából – kihagyhatatlan ajánlat, ha valaki szeretné az amerikai történelem egy szeletét a magáénak tudni. Egy magánygyűjteményt gazdagított évtizedeken át az irat, melyet a legendás elnök Richard Petersnek, a Pennsylvania House szóvivőjének írt, 1788-ban, szeptember 7-én.

A dokumentum említi Istent, aki lehetővé tette, hogy az Alkotmány életbe lépjen. A levél egy héttel azután kelt, hogy Washington azt mondta Alexander Hamiltonnak, hogy igény esetén vállalná az elnöki megbízatást. Ám akkor még korántsem volt biztos az Alkotmány sorsa: több állam akarta aláásni a dokumentumban megfogalmazott szándékokat.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Ön körzetében újabb kormányellenes támadás készülődik. Mégis bízom benne, hogy meg fogjuk kapni a kellő támogatást.

A 140 ezer dolláros áron kikiáltott irományt Ardmore-ban, a jónevű The Raab Collection segítségével bocsátják áruba.

via GIPHY

Az egydollároson is látható politikus, aki főparancsnok és hadvezér volt a függetlenségi háborúban, majd az Államok elnökének pozícióját elsőként foglalhatta el, nagy súllyal bíró kijelentéseket tett ebben a bizonyságtétellel is felérő levélben:

A győzelmét, és azt, hogy az Alkotmány létrejöhetett, egy felsőbb hatalom irányításának kézzel fogható bizonyítékaként látta.

véli Nathan Raab, az aukciós cég elnöke. Washington ingóságaira elképesztően nagy a kereslet: volt már, hogy az alapító atya egy hajfürtje 35 ezer dollárért cserélt gazdát. Csatazászlója pedig a philadelphiai forradalmi múzeum egyik fő turistalátványossága, teszi hozzá a Fox News.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló