Kultúra

Jön a Magyar Sajtófotó kiállítás – Péntektől lesz látható a Capa Központban

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.04 | 15:25

Több mint négyszáz kép.

Több mint négyszáz képet mutat be a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából péntektől a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ifj. Lőrincz Ferenc (@ifj_lorincz_ferenc) on

Igazán erős anyag érkezett idén a Magyar Sajtófotó Pályázatra, így a kiállításon is számos kiváló felvétellel találkozhatnak a látogatók – közölte a tárlat csütörtöki sajtóbejárásán Szlukovényi Tamás, a pályázat zsűrijének elnöke. Kiemelte: noha a sajtófotósok jelentős többsége még mindig férfi, ezúttal sok női fotográfus is díjat nyert. Érdekes lehet megtekinteni a kiállításon, mennyiben más a fotográfiában a női látásmód.

Szigeti Tamás, a tárlat kurátora az MTI kérdésére elmondta, hogy az anyagban a pályázat mind a 42 kategóriájának 1-3. díjat elnyert felvételei és sorozatai helyet kaptak, összesen több mint 250 fotográfia. Ezek mellé a pályázat anyagából a kurátor számos nem díjazott, de kiváló felvételt beválogatott a kiállításba, a látogató így mintegy 410 képpel találkozhat. Bánkuti András, a pályázatot és a kiállítást szervező MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke elmondta: a pályázat anyagából a hagyományoknak megfelelően idén is fotóalbumot jelentetnek meg.

A 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás május 12-ig látható a Nagymező utcai Capa Központban.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló