Kultúra

Így ünnepli a Bauhaus századik születésnapját az Isztambuli Magyar Intézet

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.02 | 09:10

Fotókiállítás és fényinstalláció is lesz.

A Bauhaus alapításának 100. évfordulója alkalmából nyílik csütörtökön fotókiállítás és fényinstalláció az Isztambuli Magyar Intézetben (IMI).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holly Bjalme (@bjalmedesign) on

A Bauhaus neves magyar személyiségei, Breuer Marcell, Weininger Andor és Moholy-Nagy László bemutatása mellett az IMI a Bauhaushoz köthető kortárs magyar reprezentációkra helyezi a hangsúlyt. A kiállítás egyik felében a budapesti Kortárs Építészeti Központtal (KÉK) együttműködve az idei Budapest100 fotóinak egy részét, a másik felében pedig a Bauhaus ihlette magyar fényművészet történetét mutatja be az intézet Moholy-Nagy- és kortárs fényinstallációk révén.

A tárlat magában foglalja a Nagy Ágoston és Samu Bence tervezte, a kiállítás számára újragondolt Floating Point című interaktív fényinstallációt, ugyanakkor levetítik Kosztolni Ildikó és Medgyesi Gabriella dokumentfilmjét, a Fényéveket is.

A csütörtöki megnyitón Paksi Endre Lehel művészettörténész mellett a fényinstalláció két ötletgazdája, Nagy Ágoston és Samu Bence is jelen lesz. A tárlat június 23-ig várja az érdeklődőket.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Fintech
Így nő fel egy neobank
  • szerző:nuus
  • 2019. 09. 11.