Kultúra

Kedden kezdődik a PIM a hajón című sorozat az A38-on

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.06 | 18:18

Havonta négy alkalommal, keddenként négy tematika alapján váltják majd egymást a programok.

Közös programsorozatot indít PIM a Hajón címmel a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 hajó, első alkalommal kedden várják a közönséget zenével és irodalommal.

Fotó: Wikipedia

Havonta négy alkalommal, keddenként négy tematika alapján váltják majd egymást a programok – mondta el Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója a sorozatról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón. A Deck – Fedélzeten az új arcok sorozatban pályakezdők lépnek színpadra, megszólalnak továbbá az irodalom határait feszegető produkciók, valamint életműkoncertek és kortárs estek is szerepelnek majd a kínálatban.

Bognár Attila, az A38 hajó vezetője kiemelte: a múzeummal való együttműködésben sok emberhez juthat el új kulturális tartalom. Véleménye szerint a múzeumok komoly munkát fektetnek abba, hogy az alkotókat többféle módon ismerhesse meg a közönség, s az A38 hajónak ebben lehet nagy szerepe – mutatott rá, felidézve: az A38 legjobb és legsikeresebb programjai együttműködésen alapulnak. A programsorozat első keddjén a Deck – Fedélzeten az új arcok című sorozatban Regős Mátyás író, Bék Timur költő, Jaskó Bálint színész és a Jammal & The GrooveTroop mutatkozik be. A Spoken word sorozatban május 14-én dj Palotai és az Énekeshalott zenekar, a Kortárs szerzők zenei kísérettel témában május 28-án Csender Levente író és az Énekeshalott lép színpadra, május 21-én az Árnyjátékok sorozatban zenés prózaest hangzik el Csáth Géza szövegeire. A részletes programok a www.a38.hu oldalon olvashatók.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Fintech
Így nő fel egy neobank
  • szerző:nuus
  • 2019. 09. 11.