Kultúra

Brutális tűztoronnyal ünneplik a napfordulót Norvégiában

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.06.22 | 10:48

Évről-évre óriási küzdelem folyik azért, hogy elkészülhessen a világ legnagyobb raklapokból épített máglyája, meg több mint 40 méter magas!

Akár a 40 méteres magasságot is elérheti az a raklaptorony, melyet Norvégiában minden évben felépítenek. Ez magasabb, mint egy tíz emeletes panelház. Mindezt a Sankthans nevű fesztiválon lehet személyesen is megtekinteni, melyet mindig Keresztelő Szent János születésnapján, azaz június 24-én rendeznek meg.

Az időpont nagyjából egybeesik a nyári napfordulóval, így a fesztivál remek lehetőséget nyújt arra a résztvevőknek, hogy jól kibulizzák magukat az év legvilágosabb napjaiban, a lemenő nap fényében lábra lobbantják a hatalmas tornyot, mely még jó ideig bevilágítja a horizontot.

A hagyomány szépen lassan növekedett, majd extrém méreteket öltött az elmúlt években, eddig a 2010-es torony volt a legmagasabb, egészen pontosan 40,45 méteres magasságig pakolták a raklapokat az építők, akiket néhány léc, és egy, a derekukon megcsomózott kötél tart több emeletes magasságban. A képeket elnézve azonban érdemes messzire állni, hiszen ha ez összedől, ott hatalmas pusztítást végez!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló