Kultúra

Ingyenes kiállítás nyílik Montse Valdés képeivel

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.10 | 18:18

Egy hónapon keresztül ingyenesen lesz látogatható.

Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festője, Montse Valdés képeivel nyílik meg szeptember 21-én a KORART Modern és Antik művészeti galéria Budapesten. A hazai közönség először láthatja a barcelonai festő különleges emberábrázolásait. A 27 alkotást felvonultató exkluzív tárlat egy hónapon keresztül ingyenesen lesz látogatható.

Jövő héten nyílik meg Budapesten Montse Valdés barcelonai festő kiállítása. A spanyol művész képei most először lesznek láthatóak Magyarországon, 27 alkotását mutatják be egy exkluzív tárlat keretein belül.

„Eltökélt szándékunk, hogy bemutassuk a ma élő spanyol művészek legnagyobbjait a magyar közönségnek. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy elsőként Spanyolország egyik legkiemelkedőbb kortárs festője, Montse Valdés képei lesznek láthatóak nálunk” – mondta Jókay Mária művészettörténész, a KORART művészeti vezetője.

A most 61 éves Montse Valdés nagyméretű olajvászon festményekre szakosodott, műgyűjtők világszerte megbecsülik és értékelik a festményeit. A képei közelről csak a palettakéssel hagyott mozdulatok nyomait vagy a színvilágot érzékeltetik, viszont ezek egy távolabbi perspektívákból összhangba hozzák az arc, vagy a testek alakját, ami fontos jelentést tulajdonít a műnek.

„Montse Valdés nem egy szokványos festő, hiszen nemcsak formákat, hanem lelkeket is fest, amit manapság már elfelejtettük. Úgy fest meg embereket, ahogy a modern művészek közül senki más: újjáteremti a létezését, vászonra viszi a nyugalommal teli emberi lelkeket is” – tette hozzá Jókay Mária.

A kiállítás 2020. szeptember 19-től október 18-ig, naponta 10-18 óráig tekinthető meg ingyenesen a most nyitó KORART galériában (1052 Budapest, Balaton utca 4.). Belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező és a maszk viselése ajánlott, előzetes regisztráció nem szükséges.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló