Kultúra

Meghan Markle esküvői tiarája, vagy egy spanyol királynői diadém, jöhet?

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.14 | 17:23

Három rafinált, méregdrága ékszer is új gazdát keres.

Meghan Markle szemkápráztató menyasszonyi tiarája, melyet II. Erzsébet kölcsönzött számára, eladósorba kerül. A Windsor kastély majd október folyamán fog megválni ettől a királyi ékszertől, de egy-két, hasonló kaliberű drágaság máris felbukkant a piacon.

 

View this post on Instagram

 

?

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Itt van például egy vérbeli ritkaság, mely Viktória Eugénia spanyol királynő diadéme volt. XIII. Alfonz skót származású neje, Ena számára az ékességet az udvari Ansorena ékszerészműhely készítette, még a XX. század elején. 110 évig a Chávarri Aldecoa család birtokolta a kincset, akik a londoni Bonhams cégen keresztül hirdették meg. Bárki magáévá teheti, aki leperkál 103-160 ezer dollárt (29 millió forint).

via GIPHY

A virágok és füzérek díszítette, XVI. Lajos stílusú ékszert brilliánsok borítják, méghozzá 33,5 karát értékben. A platina alapú diadém ráadásul 2:1 – azaz szétválasztható: egyik része nyakékként is tündökölhet birtokosán.

Rendkívül elegáns darab, gyémánttal és platinával, melynek csipke finomságú a minősége. Egy igazi kézműves műremek.

lelkendezik Emily Barber, a Bonhams ékszerrészlegéről.

 

View this post on Instagram

 

HRH Duchess of Sussex Meghan Markle bought back the allure of tiaras with her wedding. Indeed, she was a vision to behold with her simple gown & all focus on her tiara! Now @bonhams1793 is presenting some historical tiaras of its own – one of them owned by the Churchill family – for auction this September. Aren’t they gorgeous! Anyone would feel like a princess in these magnificent head pieces! Read more on the link in our bio. ….. #luxury #luxuryfacts #luxuryblog #luxuryblogger #jewelry #luxuryjewelry #tiara #tiaras #jewelgram #jewelrygram #jewelryaddict #jewelrydesign #diamond #diamondjewelry #diamondtiara #auction #jewelryauction #tiaraforsale #royaltiara #luxuryjewellery #luxurylife #luxurylifestyle #princessstyle #royalstyle

A post shared by LuxuryFacts (@luxuryfactsmag) on

Tendencia, hogy a gyűjtők világszerte egyre inkább ráálltak a diadémekre. Ezt erősíti meg Guy Burton is, a Hancockstól:

A legutóbbi királyi esküvőn Sussex hercegnőjén Mária királynő tiaráját láthattuk, ami sokak fantáziáját megmozgatta.

A ketté szedhető spanyol tiara mellett egy art deco Churchill-családi ereklye is megszerezhető, melyet 1937-ben, VI. György koronázásakor viselt a vikomtessz. Ez a 16 millió forintra értékelt ékszer is többféle módon viselhető: fej- illetve nyakdíszként, de akár két karkötővé is bonthatjuk, és még fülbevaló vagy bross is válhat belőle. Elvétve fordul elő az, hogy ilyen különleges darabok bukkannak fel egyszerre az aukciósházakban, említi meg a People.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló