Kultúra

Bemutatkoztak a Starbucks Kávéköltők pályázatának döntősei

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.30 | 10:48

A Starbucks Magyarország idén negyedik alkalommal hirdette meg versíró pályázatát, amelynek döntőjét szeptember 20-án tartotta a vállalat.

A Starbucks Kávéköltők pályázatra beküldött, a Közösség témakörét kibontó alkotások közül a szakmai zsűri tagjai, Seres Lili Hanna, Pion István és Csalár Bence választották ki azt az öt döntőst, akik a kávézólánc rendezvényén előadhatták alkotásaikat nagyobb közönség előtt.

Az idei versenyt Endrey-Nagy Ágoston nyerte, aki részt vehet a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 2023-as irodalmi nyári táborában, valamint a szakmai elismerésen túl értékes ajándékcsomaggal is gazdagodott.

A Magyarországon az AmRest által üzemeltetett Starbucks kiemelt figyelmet fordít a fiatal, helyi tehetségek támogatására. Idén negyedik alkalommal rendezte meg Kávéköltők verspályázatát, melynek témája a Közösség volt. A kezdeményezés célja a kezdő versírók támogatása mellett, a kávéházi kultúra és az irodalom kapcsolatának erősítése. A pályázatra beérkezett verseket szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Csalár Bence, nemzetközileg elismert divatújságíró és kreatív szakember, Pion István, magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő, továbbá a Fiatal Írók Szövetségének képviseletében, Seres Lili Hanna, költő. A döntőbe jutott 5 pályázó közül Endrey-Nagy Ágoston nyerte az idei versenyt Az ámulat idegensége című versével, amely a vállalat Facebook oldalán olvasható.

„Nagyszerű lehetőség a Starbucks Kávéköltők pályázata a fiatal irodalmárok számára. Példaértékű, hogy lehetőséget biztosítanak a lelkes, hazai tehetségeknek, hogy bemutathassák alkotásaikat, amely által szélesebb közönség is megismerheti a nevüket. Nagy öröm számunkra, hogy idén együttműködhettünk a pályázat lebonyolításában és már várjuk a jövő évi együttműködést. Örömmel várjuk nyári táborunkba a nyertest, akiről reméljük még sokat hallunk majd a jövőben is. – mondta Pataki Viktor, a Fiatal Írók Szövetségének társelnöke.

A verspályázat idei témája a Közösség volt, amelyre kezdő irodalmárok nevezhettek egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakter hosszú irodalmi művel. A döntőbe jutott pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyertek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában 2023-ban.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Kávéköltők irodalmi pályázatunk már tradícióvá nőtte ki magát, és évről évre rengeteg lelkes, kezdő irodalmár nyújtja be jelentkezését a kiírásunkra. Idén egy új szintre emeltük a versenyt a Fiatal Írók Szövetségének segítségével, akik szakmai támogatáson túl értékes díjakat is átadtak döntőseinknek. Köszönjük továbbá a szakmai zsűri munkáját, akiknek idén sem volt egyszerű a feladata, de úgy gondolom sikerült a legérdekesebb alkotásokat kiválasztaniuk” – mondta el Kerek Fanni, a Starbucks hazai brand managere.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.