Kultúra

Idén új helyszínen nézegethetjük az ARC kiállítás képeit

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.03 | 09:20

Október 2-tól november 1-ig az újbudai Bikás parkban élvezhetjük a társadalomkritika ízét.

A kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból:

„… Helló, mizu, mi van veled? Te érted, hogy mi van most? Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban? Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg?

Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül?”

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A 766 pályamunka sorsáról a 20 szakemberből álló zsűri döntött.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjakat október 2-án, a járványügyi helyzetre való tekintettel zártkörű eseményen adták át.

A legjobb alkotásnak járó elismerést Elter Zsolt, Szerelem a korona idején című alkotása kapta. Második helyezett Sipos Zoltán, Az utolsó kapcsolja le című képe lett. Harmadik helyezést ért el Szőke Dávid, Hello ubik című munkájával.

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Mel Szalkai, Lölöland című műve kapta.

A Hammer Agency különdíját Szücs János, Noé/Noah 2020 című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2020. november 1-ig. A közönségdíjazott alkotást 2020. november elején hirdetik ki.

A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Belföld
Ilyen időre készülj a héten
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 02.