Kultúra

Fehér Boldizsár kapta az idei Margó-díjat

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.10 | 18:48

A Vak majom című regényéért.

Fehér Boldizsár vehette át Vak majom című regényéért a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat az irodalmi fesztivál csütörtöki megnyitóján a Várkert Bazárban.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron ötödik alkalommal adták át a Margó-díjat a legjobb első prózakötet szerzőjének.
Fehér Boldizsár a díjjal 500 ezer forintot, próbafordítást és 10 millió forint értékű médiatámogatás kap első könyve népszerűsítéséhez, a Müpa pedig a Literárium sorozatában önálló estet szervez a nyertesnek. Fehér Boldizsárnak a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Vak majom című könyve egy kifordított fejlődésregény, a főszereplő ugyanis megkap mindent, mégis összeomlik az élete és a felelősségvállalás elől egészen Franciaországig képes menekülni. Sorsa a boldogtalanság tökéletes receptje, annak ellenére, hogy alig huszonnégy évesen már a Forbes magazin címlapján szerepel mint a világ leggazdagabb multimilllárdosa.

Valuska László hangsúlyozta: a Margó-díj célja felhívni a figyelmet a pályakezdő művészekre. Mint mondta, idén is 10 kötetből választotta ki a szakmai zsűri a nyertest. A grémium tagjai voltak Antal Nikolett, a Fiatal Írók Szövetségének képviselője; Czinki Ferenc, a Szépírók Társaságától, valamint Valuska László fesztiváligazgató.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló