Könyv

Már a saját kiadójánál dolgozók sem hajlandók a Harry Potter írójával dolgozni

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.18 | 08:18

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője nemrég sokaknál kiverte a biztosítékot transzfób kommentjeivel - olyannyira, hogy már a kiadójánál is botrány van belőle.

Nem akarnak dolgozni a Hachette kiadó munkatársai a Harry Potter szerzőjének, J. K. Rowlingnak új könyvén, az írónő transzfób kommentjei miatt, amiket Twitteren osztott meg. A helyzetet bonyolítja, hogy eközben a cég vezetése nem engedi nekik, hogy megszakítsák a munkát.

Rowling nemrég számos rajongója haragját magára vonta azzal, hogy olyan nézeteket osztott meg, amelyek szerint a transz nők nem tekinthetőek ‘igazi’ nőnek. Erre számos híresség is negatívan reagált, köztük a Harry Potter-sorozat számos színésze – köztük maga a fiatal varázsló, Daniel Radcliffe is.

Erre Rowling úgy reagált, hogy egy több ezer szavas esszében idézte fel azt, hogy párkapcsolati és szexuális erőszak áldozata volt a múltban.

A Hatchette kiadó vezetősége most nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentették, hogy tiszteletben tartják íróik szólásszabadságát, és nem szakítják meg senkivel a munkakapcsolatot egyéni nézetei miatt.

Nem is ez az első botránya a kiadónak mostanában – Woody Allen önéletrajzi könyve is náluk jelent volna meg, ám a közfelháborodás után átvitték egy másik kiadóhoz.

Forrás: Index/Independent

Kép: fantasticbeastsmovie / Instagram

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Helyek
Újra látogatható a Machu Picchu
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 02.
Bulvár
A 444-hez ment Winkler Róbert
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 24.