Vizuál

10 vicces képregénysorozat, amit ismerned kell

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.14 | 16:43

A közösségi médiát elnézve manapság a képregények korát éljük. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, melyekben a sajátos humor mellett még az is közös, hogy pár kockájukban benne van szinte a teljes élet.

A képregény ma már nem elsősorban gyerektartalom, és nem csak szuperhősök szerepelnek benne. Kedvenceink az élet fonákságaira reagálnak, kritikát mondanak, pellengérre állítanak, de sosem bántó módon. Tűpontos megfigyelések, eredeti képi világ és humor jellemzi az igazán jókat.

Liz Climo

Az amerikai hölgy nálunk is ismert és nagyon népszerű. Civilben a Simpson család rajzfilmsorozatának egyik állandó rajzos alkotója. Képregényei alapján, melyeknek állatok a főszereplői, ő az abszurd cukiság nagymestere.

lizclimo

Joan Cornellá

A spanyol, vagyis közelebbről katalán (Barcelonában él) karikaturista talán a legmegosztóbb képregényes. Abszurd humora, folyamatos játéka a halállal és a legmeredekebb témákkal rokonítja őt az olyan rajzfilmekkel, mint a South Park vagy a Family Guy. Azért veri ki sokaknál a biztosítékot, mert az emberi butaságot kezdi ki, és kinek nem fáj, amikor szembesítik a saját hülyeségével?

joan3

The Oatmeal

Matthew Inman a depressziós és nagyon esős Seattle városából származik, mégis egy jó humorú, vidám fickó. Egész lénye cáfolja a tényt, hogy aki ott él, az mind potenciális ön- vagy sorozatgyilkos, de minimum lelki beteg. Oatmeal címen futó képregénysorozata is ezt támasztja alá, az ars poeticája pedig pláne: Nem félek senkitől, kivéve a skorbutot és a fejtetvet.

oatmeal

 

Introvert Doodles

Teljesen befelé forduló és enyhén kínos, írja magáról az Introvert Doodles-t készítő Marzi, aki rajzai alapján szőke és hosszúhajú, az arca pedig pirospozsgás. Kívülállóságából erényt és képregényeket kovácsol, ahelyett, hogy tényleg teljesen befordulna. Csak soha el ne veszítse rossz tulajdonságait!

introvert-doodles

Catana

A Saratoga Springsben élő Catana terepe a párkapcsolatosdi, méghozzá a sajátja. Együtt él szakállas szerelmével, és előbb csak a saját szórakoztatására készítette el életközösségük mulatságos és furcsa mindennapjait feldolgozó képregényeit. Az első nyilvános megosztás aranyat és egyre terebélyesedő rajongótábort ért. Csak nehogy egyszer szakítsanak!

catana

The Gentleman’s Armchair

A magát egyszerűen csak Wes-nek hívó, Salt Lake City-ben éldegélő képregényes az élet egyszerű dolgairól rajzol. Valahogy úgy képzeljük el őt, hogy minden nap besétál a belvárosba, ott leül egy padra, órákon át csak nézelődik, aztán hazamegy, betelepszik a kényelmes karosszékébe, és letol kéttucat képregényt.

gentleman

Twisted Doodles

A rajzoló nagyon keveset árul el magáról, mindössze annyit, hogy szeret rajzolni meg fejlődni és bírja, ha másoknak is bejön, amit csinál. Az pedig annyiban különleges, hogy nem hagyományos képregényekben utazik, gyakran mindössze egy kocka az egész vagy 90%-ban szöveg. Embereket alig rajzol. De hát ez egyik sem előírás.

twisted

Cyanide & Happiness

A legrégebbi történet mind közül, bő tíz éve fut és négyen készítik, név szerint Rob DenBleyker, Kris Wilson, Matt Melvin, akik amerikaiak, és az ír Dave McElfatrick. A különös humorú, szürreális és gyakran kifejezetten dark képregény már több kötetet is megért, sőt karakterei reklámban is szerepeltek.

rob

Business Cat

Az üzleti világot a macskaléttel harmonikusan és igen szellemesen összedolgozó sorozat sokak kedvence. A készítő, az Angliában élő, brit-ausztrál Tom Fonder péntekenként tölti fel oldalára az újabb és újabb tartalmakat. Főhősünk, A Family Guy Brian kutyájának macska mása, hiába ölti magára makulátlanul álló öltönyét, örökre egy tipikus macska marad.

businesscat

Existential Comics

A végére maradt a nehéztüzérség. A filozófusoknak is van humoruk, a filozófusnőknek meg még inkább, és ha még rajzolni is tudnak, mint Corey Mohler, akkor annak nyoma marad. Az Existential Comics szereplői filozófus tényezők Arisztotelésztől Freudig, és bizony kell némi témaismeret, hogy értsük a poénokat. A sorozat belterjes és egy bizonyos rétegnek szóló. Mi, egyszerűen gondolkodó halandók pedig majd hozzáolvasunk egy kicsit. Az sosem árt.

existantial


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.