Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Femin

A változatos női mellbimbóktól még a tudósok is zavarba jönnek

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.01 | 14:40
  • trendindex: 2

Megáll a tudomány, a férfiaknak miért is van cicijük? És a csikló sem egy evolúciós baki!

A mellbimbók bizony komoly fejtörést okoznak az evolúcióbiológia képviselőinek. Még mindig tartja magát az az ősi probléma, hogy a férfiaknak miért is van ilyen; de ezen túl a női dekoltázsok is rejtenek még megfejtendő kérdéseket.

It’s not about how you look, it’s about how you see yourself. 🌺

A post shared by Genderless Nipples (@genderless_nipples) on

A bimbók pedig zavarba ejtően változatosak: méret, szín és forma szempontjából is. Ez a sokféleség egy új tanulmány szerint megkérdőjelezhet több mindent, amit az emberi evolúcióról tudni vélünk.

Az evolúcióbiológia egyik alaptétele szerint a testi jellemzőink méreteinek minél kevésbé kellene különböznie, mert ez arra mutat, hogy egyfelől különleges rendeltetésük van, másfelől pedig hogy egy erős kiválasztódás eredményei. A létfontosságú szerveink nagyon összetettek, sajátságosak és nélkülözhetetlen részeink, ennek megfelelően a legtöbbünké hasonló méretű és közel azonos is. Így viszont, ami változatos, az a kiválasztódás szempontjából kevésbé fontos vagy lényeges szerv lehet csak.

Leche con amor al 2 x1 💕 Esta semana estuvo productiva, atendí 3 mamitas por cesárea de gemelos, una experiencia de mucho aprendizaje tanto para ellas como para mí. Amamantar a gemelos requiere instinto, amor, disposición y buena posición y agarre para satisfacer la demanda de ambos a la vez o a veces atender a uno que sea más activo y luego el otro. Considerando a la madre en su postcesarea se recomienda la posición de sandía a ambos lados como ven aquí , acostada o sentada. Luego de estar recuperada también puede practicar la posición acunada. Los bebés estimulan la producción de leche a demanda de la succión, y tendrán un pecho para cada uno 😉😊 Con este regalo de la lactancia en gemelos les deseo feliz fin de semana 💕#lactanciaengemelos #gemelos #morochos #cuates #lactanciamaterna #breasfeeding #drayaísmillán #pediatraprolactancia #childrencare2go #villahermosa #tabasco

A post shared by ChildrenCare2Go (@childrencare2go) on

Az ausztrál kutatók 63 egyetemista mellbimbóját méricskélték, és észrevettek pár érdekes dolgot. A Queenslandi Egyetem szakemberei a bimbóudvar, testtömeg, magasság és szobahőmérséklet értékeit is beszámították.

via GIPHY

A női keblek alapvetően csecsemők szoptatására szolgálnának, így teljesen tiszta és fontos élettani funkcióval is bírnak. A logikus ezért az volna, hogy a méretük és formájuk is minél hasonlóbb legyen. Ezzel szemben pont fordítva van: a fiúké az, ami sokkal egységesebb.

A nők messze szélesebb tárházát vonultatták fel a bimbó-variációknak – ez nagyon nem támasztja alá azt az elméletet, miszerint a változatosabb szervek volnának a funkcióhiányosabbak.

foglalta össze Ashleigh Kelly, a tanulmány vezető szerzője. A fiúk bimbói ráadásul átlagosan 36 százalékkal voltak kisebbek a lányokéinál.

Pár mítoszt is helyre próbál tenni még ez a vizsgálat, ami a nemi szerveket övezi. Korábbi kutatások azt a következtetést vonták le, hogy a csiklók hossza is mérhetően nagyobb skálán mozog, mint a hímvesszőké, ezért a férfiak orgazmusának mintegy mellékterméke lehet csak a női kielégülés.

via GIPHY

Azaz, hogy a csikló egy evolúciós baki volna, egy felesleges, csökevényes pénisz – csak azért, mert nagyon sokféle tud lenni, mind a méretét, mind a színét illetve. Ezen ósdi elméletek mára túlhaladottak lettek:

Bátran lefitymálhatjuk az ilyesmit.

állítják az ausztrál szakemberek. Arra továbbra sincs magyarázat, hogy mi a fenéért díszeleg a férfiak mellkasán az a két funkciótlan, barna pötty, teszi hozzá az IFL Science.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
IFL Science
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Így néz ki most az élő Ken baba
  • szerző:nuus
  • 2019. 02. 22.