Szépség

4 lépcsős szépségápolás az üde tavaszi arcbőrért!

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.30 | 17:52

Ahhoz, hogy sokáig megőrizhesd fiatal és üde arcbőrödet, nem csak minőségi termékekre van szükséged, hanem fontos, hogy ezeket helyesen is alkalmazd, valamint olyan szépségápolási rutint vezess be a mindennapjaidba, amivel segítheted bőröd regenerációját.

(kép: Pixabay)

Lássuk, mit tartalmaz a négylépcsős szépségápolás!

Első lépés: a tisztítás

Az első lépés meglehetősen egyértelmű, ha arcápolásról van szó, és ezt már szerencsére a többség nem is szokta elhanyagolni. A tisztítás minden nap nagyon-nagyon fontos, különösen lényeges, hogy sose feküdj le piszkos arcbőrrel, főleg ne sminkkel! Persze reggel sem árt, ha áttörlöd az arcodat, de este ez különösen lényeges.

Második lépés: a radírozás

A második lépés a radírozás, aminek igazán áldásos az eredménye, de azt nem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy ez nem a mindennapos rutin része. Hetente egyszer, nagyon indokolt esetben kétszer bevetheted, de ha többször használod, inkább csak ártasz vele. Az arctisztítást követően gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele az arcodat! Ez a termék is rásegít a bőr megtisztítására, továbbá könnyebb vele a mélyebb szennyeződéseket eltávolítani. Emellett az elhajt hámsejteket is ledörzsöli a bőrről, így nem csak egységesebb, puhább lesz az arcod, hanem a következő lépésekben alkalmazott termékek is könnyebben, mélyebben felszívódnak, tökéletesebben tudják kifejteni jótékony hatásaikat.

Harmadik lépés: hidratálás

A hosszú hideg téli hónapokban és utána a leggyakoribb bőrprobléma a kiszáradás. Ezen nincs mit csodálkozni: a fűtés miatt szárazabb a levegő, szívesebben fürdünk forró vízben, és nem igényeljük olyan sűrűn a folyadékpótlást, mint nyáron. Ennek aztán borítékolható eredménye, hogy kiszárad a bőrünk, különösen az érzékeny arcbőrünk, amit az időjárás viszontagságai is kínoznak.

Mit tehetsz? Először is ügyelj rá, hogy továbbra is pótold a folyadékot, hiszen a bőr kiszáradása is sokszor belülről indul, a tested nem tudja biztosítani számára a vizet, ha neki sem jut. A belső hidratálás mellett, pedig fontos, hogy olyan terméket használj, ami tökéletesen hidratál is.

Negyedik lépés: a megelőzés

Ebbe a fázisba elsősorban az öregedés jeleinek megelőzése, avagy a ráncok kezelésének rutinja tartozik. Most érdemes alkalmaznod azokat a szérumokat, emulziókat, esszenciákat, amiket kifejezetten erre a célra vásároltál. Lényeges, hogy a készítmények használata után már ne moss arcot, és ha direkt ellenjavallt, más krémet se használj néhány órán keresztül.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.