Szépség

Nem 2017-ben fogunk leszokni a szilikon mellekről. Sőt!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.26 | 16:43

Minden eddiginél jobban pörög a plasztikai sebészet, de már nem a hatalmas implantátumok és a drasztikus műtéti beavatkozások uralják az ipart. Szétnéztünk egy kicsit, mik a legnépszerűbb eljárások mostanában.

Nagyobb melleket! De már ne annyira nagyokat!

2017-ben még mindig a mellimplantátum és a fenékfeltöltés a két legkeresettebb plasztikai sebészeti beavatkozás a világon, de amíg utóbbinál még mindig a „minél nagyobb, annál jobb”-elv érvényesül, a mellmegnagyobbítás tekintetében már nem vágynak a hölgyek extrém méretekre.

A pár évvel korábbi trendekhez képest a 300-400 köbcentis implantátumok helyett inkább kisebb, 200-250 köbcentis „szilikonokat” kérnek most a legtöbben, és sokkal nagyobb a hangsúly a természetesebb forma, a lehetőleg láthatatlan hegek és a szép mellbimbó kialakításán. A kisebb, sportosabb szilikonmell lett most a divat.

A zsír lett a legnagyobb kincs a plasztikai sebészetben

A brazil fenék viszont magával hozott egy új trendet is, a popsi feltöltésén túl ugyanis egyre több eljárás alapszik az emberi test saját zsírkészletének újraelosztásán. A zsírpárnák leszívása során kinyert emberi zsírt már nem csak a fenekekbe pumpálják vissza, hanem az lényegében a test bármelyik területén felhasználható.

Fight Club stealing fat scene

tyler durden decides to go get fat

A Fat Grafting/Fat Transfer nevű eljárás során leszívják a zsírt onnan, ahol felesleges, aztán beinjektálják oda, ahol formázni akarnak vele: feneket növelnek, mellett emelnek, de az arc formáját is lehet finomítani vele. Ráadásul ez sokkal kevésbé tűnik drasztikus eljárásnak, mint egy implantátum, vagy bármilyen vágásokkal járó beavatkozás. A szike az utóbbi időben amúgy is kezd háttérbe szorulni.

Lehetőleg műtét nélkül

Maga a zsírleszívás is ott csücsül a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozások között, akinek viszont nincsenek további tervei a saját zsírjával (nem akarja felhasználni a fent leírt módokon), az választhat már jóval kevésbé fájdalmas beavatkozások közül is. Lehet már zsírt bontani ultrahanggal, rádiófrekvenciával, fagyasztással, sőt alacsony energiájú lézerrel is. A lényeg mindegyik eljárásnál ugyanaz: műtéti eljárás nélkül semmisítik meg a bőr alatti zsírsejteket.

VelaShape Treatment Demonstration | Palm Desert | Palm Springs

Dianna Labib, RN and Laser Nurse at Contour Dermatology and Cosmetic Surgery Center, demonstrates a VelaShape III treatment. VelaShape III treatments are done to help tighten the skin with minimal discomfort and high satisfaction. Contour Dermatology offers packages so patients can see the results they desire. You may contact Contour Dermatology at (760) 423-4000.

Az egyik legismertebb, nem műtéti úton működő zsírbontó gép jelenleg a VelaShape, ami infravörös fény, vákuum és rádiohullámos bontás együttes alkalmazásával formálja a testet, és még masszíroz is. És amíg a zsírleszívás (aminek természetesen szintén vannak már új formái, például a Vaser Lipo, aminek során a bőr alá szúrt tű ultrahangokkal is bontja a zsírsejteket) főleg a nagyobb zsírtömeg elpusztítására használatos, a nem műtéti zsírbontó eljárásokkal a kisebb, érzékenyebb területeken lévő kis párnák is eltüntethetőek.

A nem műtéti zsíreltávolítások közé tartozik a Kybella nevű szer is, ami lényegében egy zsírbontó injekció, amit több adagban kell beadni a problémás területre. A hagyományos zsírleszívással ellentétben ehhez már altatni sem kell, de amúgy is a kisebb, kevésbé drasztikus, rövid idő alatt elvégezhető eljárások felé megy az egész plasztikai sebészet ipar. A zsírbontó szereken és a saját testzsíron egyéb anyagokat is előszeretettel fecskendeznek be mindenhová. A botox helyett például a csak designer fillers néven futó töltőanyag-injekciók mennek mostanában, amikkel az öregedés során lazává váló szöveteket lehet újra megfeszíteni.

Instant Butt Lift?

The Kardashian’s cosmetic dermatologist, Dr. Simon Ourian, joins The Doctors to perform an instant butt lift live on the show. To see the results, click here.

Szike helyett szintén injekciós tűvel operál a PRP-kezelés. A vérplazmát egy ideje a plasztikai sebészet is felfedezte magának, korábban az orvostudomány főleg mozgásszervi sérülések gyógyítására használta a páciens saját véréből leszűrt plazmát, amit a beteg területre fecskendeztek vissza. A saját zsírunk mellett a saját vérplazmánk is csodákra képes, amit az ajakfeltöltéstől kezdve a hajnövesztésen át csomó területen alkalmaznak előszeretettel. De ez is mehet akár a fenékbe is.

Trending

Bár a plasztikai sebészet megoldásait a legtöbben Észak-Amerikában és Európában veszik igénybe, Ázsia is feljövőben van. Arrafelé most főként a szájkisebbítő műtétek a nagyon népszerűbbek. Míg a világ másik végén pár éve mindenki teltebb ajkakat akart magának, addig a Távol-Keleten az európai vonásokhoz jobban hasonlító, keskenyebb száj a kívánatos egy ideje, és nemcsak a nők körében!

A férfiak egyébként Nyugaton is egyre szívesebben fordulnak plasztikai sebészhez, náluk a sportos test amiért hajlandóak nagyon sok pénzt fizetni, és elég sok fájdalmat eltűrni. Zsírleszívással és bőrfeszítéssel tudják kiemelni a hasizmot, és még jobban kihangsúlyozni az izomtónusokat. Az azért már elég durva, főleg, hogy diétával és edzéssel is el lehetne érni, de sokan választják a gyorsabb utat:

Male VASER 4D Hi Definition Lipo Education / Ab (“Six Pack”) Sculpting / Liposculpture Beverly Hills

Dr. Jason Emer — a facial rejuvenation and body contouring expert in Beverly Hills/Los Angeles, California — uses the latest and most innovative techniques for body sculpting and cellulite reduction. He is an expert in fat harvesting and transfer for facial and body shaping.

A sportos test nagyon fontos napjainkban, emellett viszont a szelfik korát is éljük, így mindenki szép arcot és csodálatos mosolyt akar magának. Ide kapcsolódik napjaink egyik igencsak furcsa beavatkozása a mosolygödör plasztika, amely során kialakítják az arcon a jellegzetes kis gribedliket. Persze a nők nem csak ott törekszenek a tökéletesre, ahol mindenki látja őket, hanem ott is, ahol csak nagyon kevesen. A vaginaplasztika szinté egy nagyon keresett eljárás mostanában, ráadásul nagyon összetett is: szeméremajak kisebbítéssel, zsír és plazma befecskendezéssel lehet elérni a kívánt kinézetet, ráadásul ezekkel a nemi szerv érzékenységét is lehet javítani. Legalábbis a szépségklinikák szerint. Mert a plasztikai sebészet amilyen népszerű, olyan hatalmas üzlet is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló