Szépség

Te milyen gyakran vágatod a hajad? Ilyen sűrűn kéne

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.11 | 07:43

Kezeket fel, ha te rendszeresen jársz fodrászhoz! Nem mind vagyunk ezzel így, pláne azok, akik őrült növesztésbe kezdtek és fél centit is sajnálnak a fodrásztól.

Fotó: Pixabay / kaleido-dp CC0

A fodrászok szerint hat hét lenne az ideális, de ez mindenkinék, minden hajtípusnál eltérő lehet. Mégis milyen gyakran kéne vizitet tennünk a szalonban, hogy egészséges és szép maradjon a frizuránk? Patrick Cameron, a London Hairdressing Apprenticeship Academy sztárfodrásza szerint annak, akinek rövid a haja, tényleg ragaszkodnia kéne a hathetes időszakhoz.

Ahhoz, hogy megtartsa a formáját és a textúráját a frizura, érdemes hathetente karbantartani.

Hogy miért? Mert a rövidebb fazonoknál sokkal látványosabb a haj növekedése, ezért a fodrásztól rendelt stílusból néhány hét elteltével már szinte semmi sem marad. Ha azonban rendszeresen vágatjuk, nem kell a lenövés miatt aggódnunk.

Hosszú haj esetében nem kell olyan gyakran fodrászhoz járnunk, 3-4 havonta elég igazíttatni, hogy megszabaduljunk a töredezett hajvégektől

– állítja Cameron.

Aki göndör hajjal éli a mindennapjait, elég, ha évente egyszer csekkol be a fodrászához, ugyanis a göndör fürtök vágás során “összezsugorodnak”, ezért pár centi is jelentős változást jelenthet a frizura formájának.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló