Szépség

A legrosszabb szépségtippek, amiket sosem lenne szabad betartanod

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.09 | 06:46

Vannak olyan ősrégi szépségtrükkök, amik még ma is kiválóan megállják a helyüket, de akadnak olyan tanácsok is, amelyek vagy idejét múltak, vagy meg sem kellett volna soha születniük - ennek ellenére mégis vakon követjük őket. Lerántjuk a leplet néhány félreértésről, amelyeket sürgősen el kéne felejtenie minden nőnek.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

1. Rajzold körbe az ajkaid egy árnyalattal sötétebb szájceruzával, mint a rúzsod!

Ne. Anyáink talán megtették, de visszanézve a fotókat bánják is rendesen. Persze ha az a célod, hogy rajzfilmfigurának nézz ki, akkor csak tessék, mert a hatás, amit elérsz vele, az bizony ilyen. A szájceruzák egyébként zseniális találmányok, optikailag nagyobbítják az ajkakat és tartósabbá teszik a feléjük kent rúzst is, úgyhogy bátran ajánljuk őket, de a színválasztás eléggé fontos. Ha nem sikerül, a végeredmény egész biztos katasztrofális lesz.

2. Borotváld le a szemöldököd és rajzolj magadnak újat!

Ugyan miért tennél ilyet? Akármilyen zabolátlan, vagy éppen hiányos is a szemöldököd, el tudod képzelni, hogy hetekig minden áldott reggel rajzolgatnod kell, hogy kinézz valahogy? Sőt, attól is retteghetsz, hogy egy nyári zápor szépen elmossa az egészet… Hagyd meg ezt a szokást azoknak, akik már rutinosak, de egyedül semmiképp se vágj bele, mert nagy rá az esély, hogy azonnal megbánod. Most úgyis a természetesség a menő!

3. Melegítsd fel a szempillagöndörítődet hajszárítóval!

Persze, ha mindenképpen égési sérülésre pályázol, akor hajrá. Elméletben ez egy egészen jó ötlet is lehetne, mert így a göndörítő tulajdonképpen úgy funkcionálhat, mint egy mini hajformázó, csak éppen a szempilláidra. Ugye azt se tennéd közel a szemedhez? Csak egy rossz mozdulat és kész a baj, de ha nem is égeted meg magad, a törékeny pilláknak sem tesz jót, ha hővel érintkeznek. Gondoljuk ezt át újra.

4. Hagyd el a hidratálókrémet, ha zsíros a bőröd!

Az egyik legnagyobb arcápolási-mítoszhoz értünk, amit ideje végre lerombolni. A helyzet az, hogy ha a bőrödet nem hidratálod rendszeresen, akkor az még több olajat termel majd, hogy ellensúlyozza ezt. Ettől még problémásabbá válhat az arcbőröd és belekerülsz egy ördögi körbe. Tisztítsd és kend az arcod rendszeresen a bőrtípusodnak megfelelő termékekkel, hogy a bőröd olajtermelését optimalizáld!

5. Ha vörös a hajad, ne viselj vörös rúzst!

Nyakon is csapnánk, aki ezt a hülyeséget kitalálta, mert egy megfelelő árnyalatú piros gyönyörűen ki tudja emelni a rézvörös fürtöket. A hajszínednek semmi ilyesmit nem kellene befolyásolnia, mindenkihez más illik, de igazából a lényeg pont az lenne, hogy

azt viseld, ami neked tetszik és ne másoknak akarj megfelelni.

6. Ne fesd ki az alsó szempillasorod!

Sokan élnek ezzel a módszerrel annak érdekében, hogy a felső pilláikat jobban kihangsúlyozzák úgy, hogy a végeredmény mégis természetes maradjon. Szerintünk ez a trükk egy kicsit félrevezető, úgyhogy csak okosan érdemes alkalmazni. Vannak olyan speciális szempillaspirálok, amelyek kifejezetten az alsó pillák kiemelésére szolgálnak, mindezt úgy, hogy nem csomós, darabos lesz a végeredmény, ami mindennek hívható, csak természetesnek nem. A megfelelő termékkel csodákat lehet elérni.

8. Samponozz és öblíts, samponozz és öblíts!

Vannak, akik esküsznek arra, hogy hajmosáskor a többszöri öblítés hozza meg a legjobb eredményt. Egyrészt kinek van erre ideje, másrészt nagyon sok terméket használnál el közben, harmadrészt pedig ez tuti recept a száraz, szalmaszerű hajzuhataghoz, amit aztán végképp nem szeretne senki elérni. Ha vékonyszálú, kevés hajad van, akkor ez a módszer tutira nem neked lett kitalálva, menekülj!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.