Szépség

Újabb nő halt meg az olcsó fenékplasztika miatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.04 | 14:01

A brazil fenékmegemelés névre hallgató beavatkozást a Brit Plasztikai Sebészek Szövetsége a jelenleg legveszélyesebb szépészeti műtétnek tartja.

(kép: 123rf.com)

A rendelkezésre álló statisztikák alapján minden 3000. műtét halállal végződik jelenleg, pedig maga a beavatkozás nem is tűnik annyira drasztikusnak: az eljárás során a test más területeiről származó zsírt fecskendeznek be a fenékbe. A saját zsírral való feltöltés elég elterjedt beavatkozásnak számít, ezen a területen viszont elég nagy erek találhatóak, és ha véletlenül egy ilyenbe fecskendezik a zsírt, az könnyen eljut a szívig vagy az agyig, halálos komplikációkat okozva ezzel. Az áldozatok általában olyan nők közül kerülnek ki, akik megpróbálják olcsóbban megúszni a mostanában igencsak divatos átalakítást, és rosszabb szakemberekhez fordulnak.

A mostani áldozat, a 29 éves Leah Cambridge Törökországban operáltatta meg magát, idén már ő a második brit nő, aki ilyen műtétbe halt bele. De ha valaki túl is éli, az olcsó műtéteknek további hátulütői is lehetnek: elfertőződött lyukak, szivárgás maradt a beavatkozás helyén, és hosszú ideig fennálló fájdalomra is lehet számítani. Egy ekkora területen elvégzett plasztikai beavatkozás amúgy is rengeteg lábadozással jár (részben ezért is kerül olyan sokban a profi klinikákon), úgyhogy tényleg nem érdemes egy utazással egybekötött olcsó műtétet megkockáztatni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló