Szépség

Újabb nő halt meg az olcsó fenékplasztika miatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.04 | 14:01

A brazil fenékmegemelés névre hallgató beavatkozást a Brit Plasztikai Sebészek Szövetsége a jelenleg legveszélyesebb szépészeti műtétnek tartja.

(kép: 123rf.com)

A rendelkezésre álló statisztikák alapján minden 3000. műtét halállal végződik jelenleg, pedig maga a beavatkozás nem is tűnik annyira drasztikusnak: az eljárás során a test más területeiről származó zsírt fecskendeznek be a fenékbe. A saját zsírral való feltöltés elég elterjedt beavatkozásnak számít, ezen a területen viszont elég nagy erek találhatóak, és ha véletlenül egy ilyenbe fecskendezik a zsírt, az könnyen eljut a szívig vagy az agyig, halálos komplikációkat okozva ezzel. Az áldozatok általában olyan nők közül kerülnek ki, akik megpróbálják olcsóbban megúszni a mostanában igencsak divatos átalakítást, és rosszabb szakemberekhez fordulnak.

A mostani áldozat, a 29 éves Leah Cambridge Törökországban operáltatta meg magát, idén már ő a második brit nő, aki ilyen műtétbe halt bele. De ha valaki túl is éli, az olcsó műtéteknek további hátulütői is lehetnek: elfertőződött lyukak, szivárgás maradt a beavatkozás helyén, és hosszú ideig fennálló fájdalomra is lehet számítani. Egy ekkora területen elvégzett plasztikai beavatkozás amúgy is rengeteg lábadozással jár (részben ezért is kerül olyan sokban a profi klinikákon), úgyhogy tényleg nem érdemes egy utazással egybekötött olcsó műtétet megkockáztatni.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
BBC
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló