Szépség

Így teheted tartóssá a belőled áradó illatfelhőt

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.25 | 15:58

Van-e annál kellemesebb bók, mint ha valaki megjegyzi: "Milyen jó illatod van!" Szerintünk aligha. Ahhoz, hogy akár egész nap kitartson az auránkat körbeölelő illatfelhő nem kell magunkra locsolni a fél üveget, elég, ha ellesünk néhány profi praktikát.

Fotó: Pixabay / monicore CC0

Fújd be magad közvetlen zuhanyzás után

A legjobb pillanat, mikor parfümmel ékesítheted magad az rögtön azután van, hogy kimásztál a zuhany alól. Hogy miért? Mert a hidratált bőr sokkal jobban megtartja az illatmolekulákat, így ha a frissen fürösztött testedre permetezed a parfümöt, sokkal tovább kitart, akár egy egész napon keresztül.

Hidratálj, mielőtt parfümöt használsz

Ha a zuhanyzás valamiért nem opció vagy tényleg biztosra akarsz menni, akkor használj testápolót a fenti gondolatmenet alapján. Ebbe úgymond “beleragad” a parfüm, tehát tartósabb lesz, arra azonban ügyelj, hogy ha a tesápolónak is van egy töményebb, erősebb illata, akkor a kettő biztosan üti majd egymást. A legjobb, amit tehetsz, ha illatmentes terméket használsz vagy még profibb, ha a parfümhöz való testápolót veszed igénybe, így bebiztosíthatod a tartós illatfelhőt.

A “stratégiai pontokra” irányítsd a parfümöd

Hogy ezeket hol találod? Bárhol, ahol a pulzusodat meg tudod mérni: csukló, könyökhajlat, nyak, térdhajlat. Ez azért fontos, mert a testhőmérsékleted természetes ingadozása itt érződik a legerőteljesebben a bőr vékonysága és az erek közelsége miatt, ezért ha ez reakcióba lép a parfümmel, sokkal erőteljesebb hatást érhetsz el.

Ne dörzsöld, tapogasd

Reméljük már mindenki leszokott arról, hogy a csuklójára szórja közvetlen közelről a parfümöt, majd barbár módon elkezdi dörzsölni a másik kezéhez… Az a mozdulat konkrétan összetöri az illatmolekulákat, ezért ha a tartósságra hajazol, legyél gyengédebb. Néhány óvatos tapogató mozdulattal hajtsd végre a gyakorlatot, nem hinnéd, de ez az egyik legfőbb titka az illat tartósságának.

Végezetül pedig jöjjön egy utolsó tanács. Attól, hogy te már nem érzed magadon a parfümödet, még mások igen. Ez azért van, mert az orrod hamar hozzászokik, így gyakran csak közvetlen ott érzed, ahová a bőrödre fújtad. Az illatfelhő veled van, bízz benne!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Marie Claire
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...