Szépség

Így teheted tartóssá a belőled áradó illatfelhőt

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.25 | 15:58

Van-e annál kellemesebb bók, mint ha valaki megjegyzi: "Milyen jó illatod van!" Szerintünk aligha. Ahhoz, hogy akár egész nap kitartson az auránkat körbeölelő illatfelhő nem kell magunkra locsolni a fél üveget, elég, ha ellesünk néhány profi praktikát.

Fotó: Pixabay / monicore CC0

Fújd be magad közvetlen zuhanyzás után

A legjobb pillanat, mikor parfümmel ékesítheted magad az rögtön azután van, hogy kimásztál a zuhany alól. Hogy miért? Mert a hidratált bőr sokkal jobban megtartja az illatmolekulákat, így ha a frissen fürösztött testedre permetezed a parfümöt, sokkal tovább kitart, akár egy egész napon keresztül.

Hidratálj, mielőtt parfümöt használsz

Ha a zuhanyzás valamiért nem opció vagy tényleg biztosra akarsz menni, akkor használj testápolót a fenti gondolatmenet alapján. Ebbe úgymond “beleragad” a parfüm, tehát tartósabb lesz, arra azonban ügyelj, hogy ha a tesápolónak is van egy töményebb, erősebb illata, akkor a kettő biztosan üti majd egymást. A legjobb, amit tehetsz, ha illatmentes terméket használsz vagy még profibb, ha a parfümhöz való testápolót veszed igénybe, így bebiztosíthatod a tartós illatfelhőt.

A “stratégiai pontokra” irányítsd a parfümöd

Hogy ezeket hol találod? Bárhol, ahol a pulzusodat meg tudod mérni: csukló, könyökhajlat, nyak, térdhajlat. Ez azért fontos, mert a testhőmérsékleted természetes ingadozása itt érződik a legerőteljesebben a bőr vékonysága és az erek közelsége miatt, ezért ha ez reakcióba lép a parfümmel, sokkal erőteljesebb hatást érhetsz el.

Ne dörzsöld, tapogasd

Reméljük már mindenki leszokott arról, hogy a csuklójára szórja közvetlen közelről a parfümöt, majd barbár módon elkezdi dörzsölni a másik kezéhez… Az a mozdulat konkrétan összetöri az illatmolekulákat, ezért ha a tartósságra hajazol, legyél gyengédebb. Néhány óvatos tapogató mozdulattal hajtsd végre a gyakorlatot, nem hinnéd, de ez az egyik legfőbb titka az illat tartósságának.

Végezetül pedig jöjjön egy utolsó tanács. Attól, hogy te már nem érzed magadon a parfümödet, még mások igen. Ez azért van, mert az orrod hamar hozzászokik, így gyakran csak közvetlen ott érzed, ahová a bőrödre fújtad. Az illatfelhő veled van, bízz benne!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló