Szépség

Iskra Lawrence kikéri magának, ha plus-size modellnek tartják

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.15 | 12:13

Az európai 40-es méret nehogy már túlsúlynak számítson!

Iskra Lawrence jelezte, hogy nem esik jól neki, ha plus-size modellként beszélnek róla. A címkézést elutasító hölgy inkább azt kéri, szólítsák a nevén. Nemcsak a méreten felüli, de a homokóra (90/60/90) besorolásért sem rajong – ezzel a nézetével a nyomdokába lép Ashley Grahamnek. Amerikai kolleginája sem nézi saját kategóriáját jó szemmel, szerinte ez szükségtelen megkülönböztetés:

Amint kiejted a szádon a plus-size kifejezést, máris ítéletet mondtál egy nőről: nem táplálkozik és edz megfelelően, elhanyagolja magát, ezért felelőtlen is.

Erre a nyilatkozatra rímel a The Independentben megjelent Lawrence-megjegyzés is, miszerint ő csak egy modell, akinek teste van.

?yesss girls this is a @fashionnova dress?and some red bottoms?

A post shared by i s k r a (@iskra) on

A közösségi médiában többen faggatni kezdték, mit szól ahhoz, hogy a divat világában a cégek rá már plus-size-ként tekintenek. Azt mondta erre, hogy ő nem így néz magára.

Igen, a divatszakmában méreten felülinek számítok. Mert nem illek bele az amerikai kettes méretbe, ugyanis brit 12-es vagyok, ami a 14-eshez áll közelebb. De sosem vettem ezt a szívemre. A nevem Iskra, és modell vagyok. Senki sem szereti, ha megcímkézik. Hogyan határozná meg egy ember személyiségét csak a mérete, bőrszíne, neme, vallása vagy a szexuális orientációja? Sokkal többek vagyunk ezeknél.

A plus-size-nak ráadásul van szerinte egy kellemetlen mellékíze: a teltebb idomú nők ugyanis be sem térhetnek méreteik miatt bizonyos üzletekbe, mert rájuk a dizájnerek egyáltalán nem gondoltak tervezéskor.

Az elitista divatvilág kizárta őket, itt volna az ideje a címkéket messzire száműzni, és végre legyen mindenki egyenlő.

összegezte az Aerie 27 éves modellje a Revelist.com-on.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.