Szépség

Teszteltük az okos arctisztítót, és tényleg okos

  • Szerző:rockstarr
  • 2018.12.18 | 17:12

Igazi sláger lesz lassan az okos kozmetikai kütyük családja. Megnéztük a Foreo elemes, appos arctisztítóját mire is jó valójában.

A kommunikáció és az órák után az új robbanás az intelligens eszközök piacán, az okos szépészeti termékeknél lesz. Nem hülyeség, az egészségügyben és a kozmetikában annál jobb az ellátás és az eredmény, minél inkább személyre szabott. Haznos persze a nagy átlagok alapján összeállított 50+-os vitamintabletta is, de igazán akkor leszel egészséges, ha egy kivizsgálás után az orvos személyesen állítja neked össze a vitaminkoktélt, kicsit több kalciummal, mert enyhe csontritkulást talált, kicsit kevesebb magnéziummal, mert a táplálkozásod amúgy is dúskál benne.

A kozmetikumokkal ugyanez a helyzet, mindenkinek másképp öregszik a bőre, jó lenne személyre szabottan ápolni, és itt segíthet a Mesterséges Intelligencia, vagy legalábbis egy jól optimalizált okos arctisztító készülék. Mi a Foreo Luna Fofo arctisztítóját próbáltuk ki, ami egyértelműen a nőket célozza. Vagyis figyelemfelkeltő színekben pompázik, méretre abszolút retikül kompatibilis, és lekerekített kavics alakjával magában jól mutat a fürdőszoba polcon.

Ceruzaelem és kíváncsi alkalmazás

Amikor kicsomagoltuk, találtunk benne egy ábrát amin valami arcápolóval be kell kenned az arcod, és utána használod a Lunát, de a csomagban és a neten se találtunk hivatalos krémet hozzá, szóval amit hazsnálsz, az jó is lesz elsőre.

A tisztítő sörtékkel felszerelt kis rezgő kavics bluetooth-szal kapcsolódik a telefonodhoz, miután a közepén lévő gombot megnyomtuk, kigyulladt egy kis led, és androidon meg iOS-ben is gyorsan felismerte az eszközt ezzel már nem is szokott probléma lenni. Hol van már az az idő, amikor percekig lóbáltad a telód előtt az eszközt, aztán sóhajtva feladtad, mert nem ismert fel semmit az okosnak nevezett telefon. Az appban meg kell adnod az adataidat, meg a mailcímedet, és már teszi is fel a kérdéseit, beszél is, igaz csak angolul, közepesen szigorú kozmetikus hangon. Mindenre kíváncsi, ami befolyásolhatja a bőröd állapotát, mennyi idős vagy, mennyi vizet iszol, milyen típusú a bőröd, hogy hat a nap a bőrödre, könnyen legész-e, és mennyit sportolsz.

Ezután tarthatod végre az arcod jobb, aztán a bal feléhez és a homlokodhoz az eszközt, hogy megmérje a bőr hidratáltságát. És azt is megmondja, hogy az életkorodhoz képest, hány éves a bőröd. Mondjuk mindig idősebbnek jelezte a bőrünket, mint ahány évet beírtunk, de nyilván kell egy kis motivációt csinálnia, hogy használd az arctisztítót. A hidratáltságot úgy mutatja meg, hogy ad egy pontszámot az arcbőrödre, mondjuk 66-ot adott, amikor nem volt sminkelve arz arc és 50-et, amikor igen. Bár az is igaz, hogy smink előtt hidratáló krémet is használtunk.

Megmondja a napi rutinunkat is. Mondjuk, hogy 10 másodpercig használjuk naponta a jobb arcunkon, és 15 másodpercig homlokunkon. Ha elmulasztodd, akkor bizony szomorú lesz az alkalmazás, és rád is szól, ha nyitva hagyod a telón az appot.  Ami nagy előnye, hogy szilikon, így nem telepednek meg rajta a baktériumok és más kórokozók, és nehezen csúszik ki a kezedből is, na meg könnyű tisztítani, ettől válik igazán kényelmessé.

Amit nem értettünk igazán

Bőrproblémákkal egyáltalán nem foglalkozik pattanás, akné és  többi, erre nincsen infó az alkalmazásban. Valószínűleg megszünteti, vagy legalábbis valamennyire segít rajta, de az eszköz és az app nem kommunikál róla.

Ami fura volt kissé, hogy egy darab AAA-s ceruzaelemmel működik, ez a beépített akksik, töltők, sőt vezeték nélküli töltők világában már nem evidens. A jó olvasata ennek, egyrészt 400 órán át működik az elemekkel a leírás szerint, ami imponáló üzemidő, akár évekig nem kell foglalkoznod vele, illetve ha tölthető elemeket használsz, akkor az eszköz kidobása után legalább az akksi nem szennyezi a környezetet. Valójában viszont sajnos, már alig van a háztartásokban ceruzaelem, pláne újratölthető. Illetve az elemeket mini csavarok kicsavarása után tudod egy fedő alá betenni, ami érthető, nem ázhat be, és a legtöbbet mégis a fürdőben tartózkodik majd, mégis, viszonylag kevés nőnél van otthon kéznél szemüvegjavító készlet vagy mini csavarhúzó szett.

A kezelés

Az már elsőre is látszik, hogy hihetetlenül sokat fog még fejlődni az okos kozmetikai eszközök tudása, de ami jó hír, hogy már most is hasznos, és hatékony arctisztítónak bizonyult a Foreo Luna. Már pár kezelés után is kisbaba simaságú bőrt varázsolt, és ami nagy előnye volt még, hogy nem igényelt hosszú időt egy-egy kezelés. Kicsit több infó, hogy bőrhibákra jó-e és miért jó, esetleg márkán belüli krémek mellé, és tovább bővül a piaca. A kinézete, anyaga, és a csomagolása is elérte egy prémium gadgetek színvonalát, nem csoda, hogy közelharc folyt érte a csajok között a szerkesztőségben. Sláger lehet, bár több tízezret kérnek érte, az okos eszközök piacán nem számít drágának, a jövője pedig fényes lesz, minél inkább személyre szabott szolgáltatást tud nyújtani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló