Sport

Annyira szomorú: emiatt áll a balhé Kokó és Madár között

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.18 | 13:48

Kiderült, min balhézott össze Kovács István és Erdei Zsolt.

Kovács „Kokó” István Facebook-kommentben osztotta szanaszéjjel a hazai ökölvívó-szövetség volt elnökét, Erdei „Madár” Zsoltot, miután utóbbi a Sportal című lapnak adott interjút. Abban a beszélgetésben a kérdésre, hogy a sportág problémáinak megoldása érdekében tartja-e a kapcsolatot pél­dául Kovács Istvánnal, „Madár” azt válaszolta: „Vannak, akikkel tartom a kapcsolatot, van, akivel azonban nem, mert nem passzol a kémia”. Kokó válaszul a következőket írta: „Nem stimmel a kémia? Miért nem lehet őszintén beszélni?

A csalásnak, hazugságnak, aljasságnak semmi köze a kémiához.

Inkább azt mondanám, hogy mást gondolok alapvető emberi értékekről, etikáról, tisztességről. Pont” – idézte szavait a Sportál. Az ökölvívó sportszervező Rácz Félix is hozzászólt a vitához, azt írva, hogy Erdei 2017 és 2020 között volt a hazai szövetség elnöke, majd szakmai társelnöke, miközben ténykedését beárnyékolta a 2018-as, budapesti ifjúsági vb kudarca. Ezután 384 millió forintos hiány keletkezett a szervezetnél. Elnöki tevékenységét sokan nem nézték jó szemmel, Rácz nehezményezte, hogy Erdeiék­nek hiába nyújtottak át Kokóval közösen egy komplett, a sportágat népszerűsítő programjavaslatot, arra nem is reagáltak.

„Amikor Zsoltot felkérték MÖSZ-elnöknek, hozzám jött elsőként tanácsért,

hogy mi legyen. Mondtam neki, hogy senki nem születik elnöknek vagy cégvezetőnek. Próbálja meg. Ez egy tanulási folyamat. Szívesen segítettünk volna neki Kovács Istvánnal, de falakba ütköztünk és olyan ígéretekbe, amik soha nem realizálódtak. Többször hazudott és megvezetett minket. Miután nem jutottunk előbbre, megelégeltük az egészet, és elengedtük, aztán jött az ominózus ifi vb, ahol Zsolt összegereblyézett egy több százmilliós mínuszt majd vérig volt sértve, amiért ezt szóvá mertük neki tenni.

Az én srácaimat edzette, én szerveztem a búcsúmeccsét, együtt utaztunk a Fülöp-szigetekre…

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen viszonyt egy pozíció felül fog írni. Erdei úgy fog bevonulni a magyar ökölvívás történelmébe, mint az egyik legsikeresebb ökölvívó és legpocsékabb szakvezető” – mondta a Sportálnak Rácz. Egy mindkét felet jól ismerő ökölvívó-bennfentes szerint Kovács és Erdei ellentéte profi pályafutásukig nyúlik vissza.

„Kokó taposta ki az utat a sikereivel és a közbenjárásával Erdei számára,

rajta keresztül került ki ő is Németországba profinak, Zsolt azonban inkább riválisként tekintett a későb­biekben rá, sokan úgy érezték, nem mutatott hálát azoknak, akik segítették. És az elnöki tevékenysége sem tett jót a megítélésének.”

Erdei Zsolt egyelőre nem reagált a bírála­tokra.

Bokszteljesítménye helyett a nagy ciciket nézi mindenki, kesereg a sportoló


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló