Sport

Usain Bolttól elvették az egyik olimpiai aranyát

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.26 | 14:49

Eddig volt neki kilenc, mostantól viszont csak nyolc lesz. A bosszantó az egészben az lehet, hogy nem is ő az oka a visszavételnek.

MELBOURNE, AUSTRALIA - NOVEMBER 04: Usain Bolt poses during the launch of Nitro Athletics on November 4, 2016 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Prezioso/Getty Images)
Usain Bolt Melbourne-ben 2016. novemberében. Fotó: Robert Prezioso/Getty Images.

Az elég nagy szívás, amikor olyamiért büntetnek, amit nem is te követtél el. A világ leggyorsabb emberének tartott Usain Bolttal most hasonló történt, ráadásul az egyik olimipai aranyába került a dolog.

A 2008-as pekingi Olimpián a a 4×100 méteres férfi váltófutásban a jamaicai csapat volt a fő esélyes, vitték is az aranyat. Ám most hitelt érdemlően bebizonyosodott, hogy

Bolt egyik csapattársa, Nesta Carter doppingolt. A teljes csapatot kizárták a versenyből, Boltéknak vissza kell adniuk az aranyérmeiket.

Bolt egyelőre nem reagált, de azért is lehet számára szomorú az eset, mert a 2016-os riói Olimpia volt számára az utolsó, legalábbis ezt nyilatkozta. Kilenc arannyal vonult nyugdíjba, de már csak nyolc van meg belőle. Csak aztán nehogy visszatérjen, és felkerekítsen tízre. Menne neki. Lazán.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló