Sport

Új olimpiai sport, de a szörfösök máris fejest ugranának a 2020-as olimpiába

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.10 | 18:58

Tokióban már ez a látványos sportág is képviseltetni fogja magát. Sok kritika éri az olimpiai döntéshozókat, hogy minden sportágat beengednek már a játékokra, de a szörf esetében mindenki boldog, hogy bekerültek. Mondjuk egy budapesti olimpián azért munkás lenne ehhez helyszínt találni.

Amióta az Olimpiai szövetség bejelentette, hogy a szörfösök is részt vehetnek ezentúl a játékokon, azóta főleg erre gyúrnak a Costa Rica-i hullámlovasok. Abban segíti őket az FSC nevű egységfront is, hogy kijussanak a közelgő ázsiai viadalra.

Just a happy puppy?

A post shared by Leilani McGonagle?? (@leilanimcgonagle) on

A felkészüléshez elengedhetetlen, hogy kiderüljön, ki képviselheti leginkább az országot a legnagyobb nemzetközi megmérettetésen. Rengeteg talpraesett fiú és lány van, akik sikeresen debütálnának deszkájukkal az olimpián, akik közt decemberben, Nicaraguában egy rangos versenyen lehetett latolgatni az esélyeket.

Panamaiak, el salvadoriak, guatemalai és helyi versenyzők közt kellett helyt állniuk a Costa Rica-iaknak, és a Jim Hogan-vezette csapat szépen teljesített is: négy arany, két ezüst és két bronz medállal tértek haza.

Razzle -Dazzle @rayraysurf on the morning glass #costarica #jimhogansurfcoach

A post shared by Jim Hogan (@jimhogan_) on

Carlos Munoz és Leilani McGonagle egyéniben domborított szépen. Munoz szerint:

Az, hogy a válogatott Costa Rica-i csapat aranyat szerzett, már a toronymagas nívót jelzi. Több közép-amerikai döntőn vehettem már részt, de ez a nicaraguai verseny felér egy olimpiai medállal.

Fun all week #costarica #jimhogansurfcamp

A post shared by Jim Hogan (@jimhogan_) on

A női sporttárs is megilletődve nyilatkozott:

Megtisztelő, hogy a csapatba kerültem. Keményen megdolgoztam az eredményért, de ezt egy szuper, vidám társaságban tehettem meg. Köszönöm ezúton is a támogatásukat!

Aki rajong a vízi sportokért, annak jó hír az, hogy az idei nemzeti szörfbajnokságot élőben közvetítik majd, az eredmények kijelzésével. Illetve aki tökvéletlenül Tamarindo környékén tartózkodik, az személyesen is részese lehet az élménynek. Ugyanis az Avellanas partszakasza 12 év után ismét a verseny területéhez fog tartozni.

Randall Chaves, a helyi szörfös szövetség elnöke bizakodó:

Éppen hogy hazaértünk Nicaraguából, a szuper csapatunk kiemelkedő eredményeivel. Minden nemzet csapata tisztában van azzal, mennyire fontos dolog az olimpiára bekerülni.

#fotomagnumgonçalo #carlosmunozsurf

A post shared by ?Gonçalo Photographer (@photoinwater) on

Még Tokió előtt azonban egy komoly megmérettetés vár a jelöltekre: a 2019-es Pán-Amerikai Játékok formájában. A versenyzők szeretnének a QS rangsor Top 10-be bekerülni, emeli ki a Tico Times.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló