Sport

Juhász Péter télen is megállíthatatlan erősportban

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.11 | 07:18

A decemberi első fordulót követően a CESA téli liga második versenyét is megnyerte. 

A mádi erősember a decemberi első fordulót követően a CESA téli liga második versenyét is megnyerte. Kiemelkedő létszám, végsőkig szoros küzdelem és újabb Juhász Péter-siker – így foglalhatnánk össze röviden a CESA téli liga 2. fordulója, azaz a Vertikál-kupa történéseit.

„Volt két bosszantó hibám, de természetesen örülök a győzelemnek” – mondta Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA) égisze alatt megrendezett téli liga 2. versenyének győztese, Juhász Péter. A civilben tűzoltóként dolgozó sportember az öt szám alatt 46 pontot gyűjtött, ezzel megelőzve riválisait, köztük az ezüstöt szerző Molnár Zsoltot (42 pont) és Sebestyén Jánost (40 pont).

Fotó: Prémium Média & Sport Management

A Vertikál polgárdi telephelyén megtartott fordulón két kategóriában – összesen – 22 sportoló vett részt. A legjobbak között, az A-csoportban tízen. Az élmezőny kiegyensúlyozottságát bizonyítja, hogy az öt versenyszámban négy különböző induló volt a legjobb: kamionhúzásban Trencsányi Patrik, vikingnyomásban Juhász, kerékforgatásban Molnár, lengősúlycipelésben Sebestyén, vegyespakolásban – miként összesítésben is – Juhász Péter volt a legjobb.

„Ami bosszant, az a kerék, nyáron nagyobb súlyokkal dolgozunk, más technikát igényel, és itt is ugyanazzal a technikával próbálkoztam. Egyszerűen rosszul mértem fel a súlyt, más megoldást választva azt hiszem, lehettem volna gyorsabb is. A másik hibát a lengősúly cipelésnél követtem el, túl alacsony alapmagasságot beállítva. Itt Sebestyén Jani két tizedet adott Molnár Janinak, aki pedig nekem kettőt, szóval fél másodpercen belül voltunk mind a hárman” – adott gyorselemzést Juhász, aki ezt követően a pozitívumokra is kitért, megjegyezve, néha egészen apró változtatásokon múlhat a jó teljesítmény.

„Nem is emlékszem olyan magyar bajnoki versenyre, ahol nyomószámban nyerni tudtam volna, itt viszont a vikingnél sikerült. A másik, amire nagyon büszke vagyok, az rögvest az elején, a kamionhúzásban elért második helyem. Mindig kérdeztem a nagyöregeket, hogy lehetnék jobb kamionhúzó és ők azt a tippet adták, az ideálisnál kisebb, feszesebb cipőben érdemes húzni. Éveken át 44-es cipőt használtam, most viszont váltottam 46-osra. Másodpercekkel jobban tudtam teljesíteni attól, hogy kényelmesebb volt” – árult el egy kulisszatitkot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.