Sport

Komoly változások az országúti kerékpár sportban, Froome nem fog örülni

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.11 | 10:18

Tilos lesz többek közt a kerékpár vázán ülni meg a kormányra könyökölni is.

Tilos lesz ezentúl a vázra ülni, illetve a kerékpár kormányára könyökölni az országúti versenyeken – így határozott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI). A cyclingnews szerint máris számos bringás emelt szót a néhány napja hozott szabály ellen. A rendelkezés megtiltja például a Chris Froome és Matej Mohoric által előszeretettel alkalmazott, vázra ülő – kormányra fekvő, lejtmenetező technikát. A főleg a szökések során alkalmazott, kormányra könyöklő póz is tilos lesz a mezőnyversenyeken. Az új előírás szerint a

lábnak a pedálon, a kéznek a kormányon kell lennie, ülni pedig a nyergen kell.

Tehát nagyon nem így:

A 38 éves, Deceuninck–Quick-Step csapattag belga bringás, Iljo Keisse szerint: “Mi fogjuk eldönteni, hogyan tekerünk vagy megyünk le a lejtőn. Az UCI-nál először arról kellene meggyőződniük, hogy a saját felelősségük kapcsán minden rendben van-e…”.

Ezentúl a szemetelésért is komoly bünti jár.

Az UCI a kulacsok és energiaszelet csomagolások eldobásáért is emelt büntetést ró ki, ha az nem a kijelölt szemetelőzónában vagy az “ereklyékre” váró nézők között történik. Az eddigi pénzbírság mellett pontlevonás, harminc másodperces vagy két perces időbüntetés, sőt akár kizárás is járhat. A kerékpár verseny szervezőknek pedig az eddigieknél sűrűbben kell kijelölniük a szemetelőzónákat – április elsejétől, az új szabályok életbe lépésétől kezdve.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.