Sport

A Hegy nem viccel: majdnem fél tonnát emelt fel a Trónok harca sztárja

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.06 | 17:53

Hafþór Júlíus Björnsson első sorban még mindig erősember versenyző, akinek legnagyobb célja, hogy egyszer a világ legerősebbje legyen. Most ehhez került megint egy lépéssel közelebb.

Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) által megosztott bejegyzés,

Thor nyerte a hétvégén az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Arnold Strongman Classic-ot, ami az erősemberek második legfontosabb éves versenye, ennél csak a World’s Strongest Man sorozat fontosabb. Annak a megnyerése még mindig hátra van az izlandi sportolónak, aki a Trónok harca Hegy nevű karaktereként ismertek meg sokan, de elég biztató, hogy az Arnold Classicon most egyik legnagyobb riválisát legyőzve lett első: szinte hihetetlen, de az amerikai Brian Shaw még nála is kicsit nagyobb, és ő már négyszer nyerte a világ legerősebb embere versenyt, amit Thor még soha. Vélhetően idén is ők küzdenek majd az első helyért, és eddig Björnssonnál az előny.

Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) által megosztott bejegyzés,

Az Arnold Classicon egyébként 5 versenyszámban csaptak össze a versenyzők, Thor ebből kettőt nyert. A Bag over bar gyakorlatot (minél nehezebb zsákot kell átdobni egy magasban lévő léc felett) általában ő nyeri, de most a deadliftben is ő volt a legjobb: 472 kilót húzott fel a földről, ezzel a különleges rúddal, ami jobban behajlik, ekkorát még senki nem emelt korábban, úgyhogy új világrekord is született (normál rúddal azért már bőven 500 kiló felett van a rekord.)

Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) által megosztott bejegyzés,

Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) által megosztott bejegyzés,

Hogy milyen hatalmas súlyokról van szó, azt jól mutatja, hogy az amúgy az összesítettben harmadik helyen végző Mikhail Shivlyakovnak elkezdett spriccelni az orrából a vér, mikor 426 kg-mal deadliftelt.

Mikhail Shivlyakov – 426kg/939lbs deadlift at 2018 Arnold Strongman Classic

Mikhail Shivlyakov – 426kg deadlift at 2018 Arnold Strongman Classic.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.