Sport

Elmarad a 2020-as olimpia

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.03.24 | 14:17

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg 2020 nyarán az olimpiai játékokat, jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Eddig három olimpiát nem rendeztek meg 1916, 1940, 1944, valamennyi háború miatt maradt el.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy elhalasztja a nyári tokiói olimpiát, és legkésőbb 2021-ben megrendezik. A NOB igazgatótanácsa vasárnap rendkívüli ülést tartott, és a német Thomas Bach vezette szervezet akkor merült fel először, hogy a július 24-én kezdődő tokiói olimpia elmaradhat.

„Az olimpia játékok mindig erős és masszív demonstrációja volt az emberiség globális egységének”

–mondta a német Thomas Bach az ünnepségen.

Nem sokkal később a hivatalos döntés is megszületett. Az indoklás szerint a WHO-tól kapott információk alapján a NOB elnöke és japán miniszterelnöke úgy döntött, hogy jelen körülmények között nem tartható meg az olimpia, de 2021 nyaráig mindenképp meg kell rendezni azt. Ezt a sportolók és az olimpia rendezésében érdekelt személyek egészségének megőrzése érdekében teszik, de amúgy ez a halasztás japánnak legalább 670 milliárd jenbe kerülhet.

Ez a halasztás átrendezi a teljes sportéletet, hiszen a vizes vb 2021. nyarán szintén japán rendezi, ez vagy elmarad, vagy két évet tolódik, ez még lehet hogy a Duna Arénában rendezett a 2027-es vb-t is megváltoztatja.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló