Sport

Fucsovics Márton: “a nagy szerencsétlenségben volt egy kis szerencsém”

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.02 | 16:18

Interjú a teniszezővel.

Fucsovics Márton már nem úgy gondol a teniszidény felfüggesztésére, ahogy először viszonyult hozzá, és igyekszik szinten tartani magát.

Fucsovics Márton
Fotó: Daniel Bockwoldt / dpa / AFP

A világranglistán 84. helyezett játékos az m4sport.hu-nak elmondta: először Ausztráliában hallott a koronavírus-járványról, de azt az év elején még csupán tőle független hírként kezelte. Miután onnan hazajött, még elutazott az európai versenyekre, majd március elején, a debreceni Davis Kupa-összecsapás során tevékeny részt vállalt a belgák elleni, 3-2-es magyar győzelemből.

“A nagy szerencsétlenségben volt egy kis szerencsém” – utalt Fucsovics arra, hogy éppen Magyarországon tartózkodott, amikor a teniszvilágban is egymás után mondták le a tornákat. Hozzátette: az amerikai versenyek törlését követően még örült is kicsit annak, hogy a DK-siker után nem kell azonnal Los Angelesbe utaznia, és négy-öt plusz napot otthonában tölthet.

“Aztán gyorsan elég komolyra fordult a helyzet, és már én sem így fogtam fel ezt az egészet. Próbálok arra összpontosítani, hogy minél hamarabb kerüljünk vissza a pályára, és amikor ez megtörténik, akkor a legjobb állapotban legyek. Ez jár most is a fejemben: maradjak egészséges, és lehet, hogy csak három hónap vagy fél év múlva, de addig szinten tudjam tartani magam, és aztán mielőbb újra százszázalékos legyek” – nyilatkozta.

Formában tartja magát

Fucsovics Márton kiemelte: sportágában elengedhetetlen, hogy ne csak erőnléti edzéseket végezzen, hanem teniszezzen is, amikor csak lehet. “Abban állapodtam meg az edzőimmel, hogy jó idő esetén, amikor a hőmérséklet tíz fok fölé emelkedik, kimegyek a pályára, és egy-két órát ütögetek. Egyébként pedig itthoni edzéseket próbálok meg beiktatni a programba” – mondta.

Fucsovics hozzátette: a sportági szervezetektől folyamatos tájékoztatást kap a napi teniszhírekről, míg játékosok az internet segítségével állnak kapcsolatban egymással. Arról viszont még nem sokat tudott mondani, hogy a versenyek elmaradása milyen anyagi nehézséget jelent néhány társának. A teniszező nagyon reméli, hogy a Davis Kupa november végi fináléjára már nem jelent veszélyt a járvány, és nyáron folytatódik a szezon. Köves Gábor szövetségi kapitánnyal a debreceni mérkőzést követően nem egyeztetett, a társakkal pedig nem találkozott.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló