Sport

Bejelentették az első tokiói magyar aranyat – videó

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.08 | 16:48

Milák Kristóf egy tokiói aranyban már biztos.

A 21 éves világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf az országos bajnokságon hat aranyérmet szerzett, 100 pillangón országos csúcsot, míg 200 pillangón világcsúcshoz közeli időt úszott. Úgy, a koronavírus-fertőzése miatt csak januártól végez teljes értékű munkát. A DIGI Sport híradójának

Milák Kristóf elárulta, melyik számban tekinti saját magát tokiói favoritnak,

és melyik az, amelyikben javulni szeretne. “Igazából nekem akkor van jó kedvem, hogy ha jól tudok teljesíteni. És ez igaz a versenyre és az edzésre is. Szerintem már nekem is kellett fejben egy olyan versenyzés, ahol kiadom magamból, amim van, és tényleg, ezeket az időket azért úszom, hogy magamat megnyugtassam, meg a körülöttem lévőket, és akkor ezzel mindenki jól jár” – mondta a Sport 24-nek Milák Kristóf.

 

Milák a májusi Európa-bajnokságon nyolc egyéni és két váltószámban méretteti meg magát.

Úgy néz ki, ezt a döntést nem igazán gondolta át. “Vagy nagyon buta voltam, vagy nagyon bátor, hogy bevállaltam ennyi számot, de nem vagyok az a nagyon félős ember. Kíváncsi vagyok, hogy amit eddig gyakoroltam itthon egy ob-n, azt most európai szinten mennyire tudom teljesíteni, mennyire fogom kibírni” – jegyezte meg a Budapesti Honvéd kiválósága.

Az Eb után pedig jöhet az olimpia, ahol az úszó már csak a fő számaira összpontosít majd. “Az olimpián kevesebb számban fog indulni, hiszen nem érdemes kockáztatni. Ott minden rajthoz állás vérre megy” – fogalmazott Selmeci Attila. Milák Kristóf önbizalmával pedig semmi gond nincsen, bár ez nem meglepő, hiszen ő a 200 pillangó világbajnoka és világcsúcstartója.

“A kettő pille, mondhatni, zsebben van”

– jelentette ki magabiztosan arra a kérdésre, hogy mire számít az olimpián. “Ami a nagyobb kihívás lesz, az nem a 200, hanem a 100 pille egyértelműen, ott még van mit bepótolnom, függetlenül attól, hogy most 50,47-et sikerült úsznom.” Milák jelenleg a Duna Arénában edz, majd április közepétől Tenerifén folytatja a felkészülést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló