Sport

Ez a magyar csatár jobb, mint Messi vagy Lewandowski

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.19 | 17:33

Szalai Ádám az európai bajnokságok legjobbja.

Szalai Ádám kihasználja a rendelkezésére álló lehetőségeket, a német bajnokságban szereplő Hoffenheim csatára bármikor játszik, mindig gólt lő. Egy statisztika szerint jelenleg ő Európa legjobbja. A hétvégén a Borussia Mönchengladbach ellen duplázott, csapata 5-3-ra nyert, a csatár pedig megszerezte ezzel a hatodik és a hetedik gólját az idei Bundesligában. Annyira díjazzák a teljesítményét a klubjában, hogy a csapat Facebook borítóját is az ő fotójára cserélték le.

Nagyon-nagyon boldog vagyok. Örülök, hogy már a meccs elejétől játszhattam, próbáltam élvezni a játékot és működött a dolog. Mindenki játszani akart, én is, úgyhogy csak magammal és a játékommal foglalkoztam

– mondta Szalai a kiker.de-nek.

Ennél is fontosabb, hogy Szalai ezt a góltermést úgy hozta össze, hogy tizenhét meccsén mindössze négyszer volt a kezdőcsapat tagja, többnyire csereként állt be. Összesen 530 percet töltött a pályán az idei szezonban, ami azt jelenti, hogy a támadó átlagosan 75 percenként talált be, azaz gyakrabban, mint a Barcelona ikonja, Lionel Messi vagy a Bayern München játékosa, Robert Lewandowski. A magyar válogatott első számú csatárát sokszor szidta a szakma és a szurkolók is, és Szalai nem felejtette el a sok kezdeti nehézséget.

Igaz, Szalai is sokszor kiakadt a közegre, emlékezzünk csak erre a videóra:

Szalai Ádam VÁGATLAN NYILATKOZATA!!!! Hollandia 8-1 Magyaroszrág

Szalai Ádám ki meri mondani amit gondol! Karácsonyi zenék : http://www.youtube.com/watch?v=kGEXLuCAB78

A nyári Európa-bajnokság után megtáltosodott, ahogy írtuk, jelenleg Európa leghatékonyabb csatára, klubjával már a Bajnokok Ligájára készülhet, de ez még semmi. Szalai a hétvégén ismét bekerült a forduló válogatottjába, két találatával már 39 gólnál jár a német bajnokságban, ezzel Huszti Szabolccsal holtversenyben a legeredményesebb magyar a Bundesliga történelmében!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.