Sport

Függőségéről kámingautolt az ausztrál snookersztár, Neil Robertson

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.21 | 10:12

A 2010-es ausztrál snookervilágbajnok, Neil Robertson azt állítja, hogy videojáték-függősége mind karrierjére, mind magánéletére rossz hatással volt.

A 35 éves ausztrál Neil Robertson szerint a Fifa, a World of Warcraft és a League of Legends videojátékok miatt keveset aludt, ami hátrányosan befolyásolta teljesítményét snookerjátékosként.

Ha egy egyszerű srác vagy, akinek normális munkája van, megoldod. De profi snooker meccseket nem tudsz nyerni, ha fáradt vagy

–  fogalmazott Robertson, aki amúgy norvég feleségével és gyermekével a snooker tornák idején Angliában tartózkodik, és a Willie Thorne’s Snooker Club-ban edz Joe Perry-vel és Vinnie Calabresevel. Háromszor nyerte meg a West Coast Internationalt, egymás után mindegyiken okozott meglepetést, egy-egy lenyűgöző 147-es breaket is produkált.

 


Nem ő az egyetlen sportoló, aki kámingautolt játékfüggőségéről. A Wimbledonban 2016-ban Andy Murray-től elszenvedett vereség után Nick Kyrgios elismerte, hogy a legkevésbé ideális körülmények között, playstationözéssel készült az összecsapásra.

Az olasz labdarúgócsillag, Andrea Pirlo viszont azt mondta, hogy a Playstation a második legnagyobb találmány a kerék mögött, és önéletrajzában azt állította, hogy a 2006-os világbajnoki döntő előtt videojátékokat játszott.

2006. július 9-én a vasárnap délutánt Berlinben alvással és Playstationözéssel töltöttem. Este elmentem és megnyertem a világbajnokságot

– írta könyvében a zseniális olasz irányító középpályás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.