Sport

Mégis van értelme az edzőtermi szelfizgetés jelenségének

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.24 | 21:13

Hacsak nem csapatban játszunk, a mozgás általában egyszemélyes sport, ezért előfordul, hogy az ember motiváció után néz. Mire nem jó az Instagram, ugyebár! Persze olyan is van, hogy már idegesítően sok, tükörben pózoló, edzőtermi szelfi jön szembe, de a szakértők szerint sokkal jobb hatással vannak ránk ezek a képek, mint hinnénk.

Az MIT Sloan School of Management éppen most fejezett be egy öt éves tanulmányt, amely az emberekre gyakorolt környezeti hatásokat vizsgálta. Egészen pontosan a mozgáskultúra volt a téma, illetve az, hogy a közösségi média mennyire tudja befolyásolni az embereket még ilyen kérdésekben is.

A kutatás szerint, melyben több mint egymillió ember szokásait vizsgálták, arra jutottak, hogy minél több ilyen posztot, fotót, videót lát az ember, annál nagyobb eséllyel indul el ő is az edzőterembe, hogy formába hozza magát.

A szakértők szerint már az nagy löketet adhat, ha egy ismerősünk átalakulását követjük figyelemmel, ezzel ugyanis azt az énünket ébresztgetjük, aki a versengésből táplálkozik.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy egy lustább ismerős éppen úgy hatással lehet ránk, ugyanis meg akarjuk mutatni, hogy ennél mi többre vagyunk képesek. Ez egyébként nem is olyan rossz recept, így ugyanis mindenki motivál mindenkit, az már csak rajtunk múlik, hogy fel is emeljük-e magunkat a kanapéról, vagy sem.

Fotó: Instagram / gerid_rux


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló