Sport

Durva! 15 443 kilométernél járnak a virtuális futóverseny résztvevői

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.23 | 10:18

Magyarok indították el Európa első online futását.

A szervező futniszep.hu csapata – amely 2015 óta olyan futóversenyeket rendez nagy sikerrel, mint a Tihanyi, a Szigligeti, a Napfelkelte és Naplemente Félmaraton – elárulta, hogy május 9-én reggel 9 órakor, az idei Európa Napon indította el a kontinens első közösségi virtuális futását, amelyhez eddig már mintegy 2100 regisztráltak a Europe Run weboldalán. Magyarországon kívül Németországból, Romániából, Franciaországból, Szlovákiából, Finnországból, Angliából és Dániából is érkezett regisztráció, amely ingyenes.

A futók a kitűzött táv megadásával – amelyet szabadon választhatnak meg -, majd teljesítésével egy ingyenes oklevelet kapnak, tanúsítvánnyal és rajtszámmal.
Eddig közel ezer futó összesen több mint 15 443 kilométert teljesített. A résztvevők nemes célért is futhatnak: a megtett métereket, kilométereket ajánlhatják bármilyen ügynek, vagy hirdethetnek alapítványt megjelölve. A futók eddig közel 50 jótékonysági célt határoztak meg, ezek listája a honlapon szintén megtalálható.

A kezdeményezés hazai nagykövetei a Spartathlon tavalyi női és férfi győztesei Maráz Zsuzsanna és Bódis Tamás, továbbá Szőnyi Ferenc többszörös világbajnok és rekorder ultratriatlonista, illetve Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpikon gátfutó.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
Hoppá, érkezik a Deadpool 3!
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 21.
Helyek
Újra látogatható a Machu Picchu
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 02.