Sport

Most akkor megrendezik a 2024-es párizsi olimpiát, vagy sem?

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.05.24 | 17:18

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Több választott tisztségviselő vetette fel a héten, hogy a francia fővárosnak “át kell gondolnia” az előkészületeket, míg a városi tanács egyik tagja, Danielle Simonnet újra elővette népszavazásra vonatkozó korábbi kampánytémáját. Twitter-bejegyzésében azt írta, ez most “aktuálisabb”, mint eddig bármikor.

A második kerület polgármestere, Jacques Boutault szerint a válság és a tokiói olimpia halasztása új kérdéseket vetett fel. A Le Parisien című lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: helyes-e ugyanolyan formában megrendezni az olimpiát, mint ahogy korábban tervezték, és nem kellene-e megragadni az alkalmat, hogy átgondolják a terveket és megkérdezzék a párizsiak véleményét. Még ennél is tovább ment, amikor azt kérdezte:

nem lenne-e bölcs dolog plusz egy évet adni maguknak, és Párizs 2025-ről beszélni.

Franciaország gazdasága jelenleg recesszióban van, és a pandémia következményei az előrejelzések szerint hosszú távúak lesznek.

Tony Estanguet, a párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke egy hete a szakportál érdeklődésére kijelentette: készek a rendezés költséghatékonyabbá tételéhez szükséges változásokra. Elmondta,

tisztában vannak azzal, hogy kell majd változtatni az eredeti terveken, de emlékeztetett rá, a szervezőbizottságot éppen amiatt hozzák létre, hogy folyamatosan vizsgálja a lehetőségeket és a realitás talaján maradva hozzon döntéseket.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.