Sport

Kapaszkodj meg: Vlagyimir Klicsko visszatérne, hogy beállítsa minden idők legnagyobb rekordját

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.01 | 14:48

Vlagyimir Klicsko az egyik legsikeresebb nehézsúlyú ökölvívó, annak idején egyedülálló módon idősebb testvérével, Vitalij Klicskóval a nehézsúly összes világbajnoki övét egyszerre birtokolta.

Vlagyimir 2017-ben, vagyis 41 évesen vonult vissza, de most új célt tűzött ki maga elé: az ugyancsak legendás George Foreman rekordját döntené meg, aki minden idők legidősebb nehézsúlyú világbajnoka. A jelenlegi csúcstartó 45 évesen lett hosszú szünet után újra világbajnok.

000_Par1030685

Fotó: TATYANA MAKEYEVA / AFP

Klicsko most szintén 45 éves, így lassan készülhet a rekorddöntésre. Erről maga a leendő ellenfél, vagyis Shannon Briggs számolt be a Skysports podcastjában. Briggs éveken át szeretett volna Vlagyimir ellen bokszolni, és többször nyilvánosan is azzal vádolta, hogy menekül előle. Végül Vlagyimir testvére, Vitalij Klicsko ellen bokszolt, de nagy küzdelemben alulmaradt. Briggs arról számolt be, hogy Klicsko csapata a napokban telefonon érdeklődött nála, vállalná-e a küzdelmet.

Nem kellett kétszer megkérdezniük. Csak annyit mondtam: gyerünk!

Maga az érintett, vagyis Vlagyimir Klicsko még nem reagált a hírre, és más forrásból sincs a dolog megerősítve, annyit azonban sejteni lehet, hogy már egy ideje a visszatérésen gondolkozik.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.