Sport

Fröcsög a közmédia: Példátlan aljassággal vádolják az RTL Klubbot 

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.05 | 17:30

Az Origo szerint az RTL Klub aljas döntése várhatóan több százezer magyar szurkolót érinthet.

Az RTL Klub vezérigazgatónője, Vidus Gabriella nem hagyott kétséget afelől, hogy 2024-től új idők köszöntenek be a világ legnépszerűbb klubfoci-sorozatának magyarországi tévés közvetítéseivel kapcsolatban.

Akik azt gondolták, hogy az RTL Klub majd ingyen odaadja a nézőknek a legjobb meccseket, hatalmasat tévedtek – írja fröcsögve az Origo.

A lap szerint a magyar televíziós és sportpiacot is alaposan meglepte az a hír, amely szerint a 2024-es szezontól kezdve az RTL Klub televízió szerezte meg a labdarúgó Bajnokok Ligájának magyarországi közvetítési jogát. A 3 szezonra, azaz 2027-ig szóló megállapodás ideje alatt hazánkban az RTL Klub lesz az első választó,azaz övé lett a BL úgynevezett A-csomagja.

A két elődöntőt és a döntőt kizárólag az RTL Klub adhatja majd, a csoportmeccsek, a nyolcaddöntők és a negyeddöntők során is mindig az RTL Klub választhat először a kínálatból.

A propagandalap szerint Vidus tehát nem csinált titkot abból, hogy a digitális felületekre helyezik a hangsúlyt. Mit jelent ez? Az RTL Klubnak már most is van olyan streamingfelülete, amelyet csak fizetés ellenében érhet el a néző. A cél tehát az, hogy a legjobb BL-meccseket csak azok nézhessék meg, akik fizetnek ezért.

Ennek fényében különösen figyelemreméltó, hogy a licit vesztese, az MTVA már pénteken kiadott közleményében azt jelezte, hogy az RTL Klub várhatóan fizetőssé akarja tenni a BL-közvetítéseket. A közlemény ide vonatkozó része úgy fogalmazott, hogy

… a magyarországi RTL minden bizonnyal a nézőktől fogja beszedni. A médiaelemzők szerint egyre csökkenő nézettségű RTL az elvesztett piaci pozícióját, nézettségi tendenciáit akarja ezzel javítani.

Az RTL Klub aljas döntése várhatóan több százezer magyar szurkolót érinthet.

Forrás: Origo


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló