Sport

Új rekord a Balaton-átúszáson

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.08.02 | 12:33

Másfél perccel jobbat úszott Rasovszky Kristóf mint az eddigi csúcstartó.

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte az idei Balaton-átúszást: a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját döntötte meg.

Ezért jöttünk, ez volt a cél. Az időjárás abszolút alkalmas volt a rekorddöntésre. Úgy néz ki, hogy az eredeti olimpiai években lehet itt pályacsúcsot úszni, de azért remélem, hogy nem négy év múlva adódik erre újabb alkalom

– nyilatkozta a csúcsdöntés után az úszó.
Nem számított az 57 perces időre, a start előtt úgy gondolta, hogy 58 perc alá talán be tud majd menni. Végül másfél perccel úszott jobbat az előző rekordnál.


Rasovszky Kristóf a balatonboglári célban a 38. Lidl Balaton-átúszáson 2020. augusztus 1-jén. A 23 éves világbajnok úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal kereken 57 perc alatt teljesítette.

Az elején nagyon hullámos volt a víz, úgyhogy már az első kétezer méteren éreztük, hogy ez necces lesz. Az edzőm jött mellettünk kajakkal, s ő mutogatta, hogy jó tempót úszunk. Sajnálom, hogy nem sikerült, de majd jövőre

Mondta el Olasz Anna aki a nőknél ért be elsőként a célba, 1:01.37 órás idővel, nem sokkal maradt el a női rekordtól.

Képek:MTI


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló