Sport

A szövetségi kapitány Hosszú Katinkáról: ez katasztrofális, rossz volt nézni, minden korábbi extra képessége elszállt

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.19 | 19:09

A háromszoros olimpiai bajnok ahogy a budapesti világbajnokságon, most a kontinensviadalon is formán kívül úszott.

A háromszoros olimpiai bajnok ahogy a budapesti világbajnokságon, most a kontinensviadalon is formán kívül úszott, fő számában, 400 vegyesen a döntőbe sem jutott, 200-on pedig a nyolcadik helyen zárt – írja az Infostart.

A szövetségi kapitány szerint a helyzet egyértelmű, Hosszú a filmjében is beszél arról, hogy az életben más dolgok is elkezdték érdekelni, és emiatt nyilvánvalóan jóval kevesebbet edzett, mint ami szükséges volt. A szakember szerint nem is az életkora jelenti a gondot, mert 33 évesen még ereje teljében van, hanem az, hogy nem vette komolyan a figyelmeztetést, hogy hat héten belül két világversenyre különlegesen kell felkészülni. Ehhez Sós Csaba szerint különösen kevés volt az általa elvégzett munka.

Ez szerintem katasztrofális volt. Nagyon messze volt az egyéni legjobbjaitól. Nekem ezt rossz volt látnom, de úgy gondolom, hogy lelkileg nyilván ő is szenved ettől.

Egy biztos, hiszen kötött egy kétéves szerződést egy sportszergyárral, hogy Párizsig nyomja, ha ezt valóban így gondolja, akkor most alá kell merülni, és hosszú hónapokon keresztül keményen kell edzeni, mert úgy tűnik, hogy minden korábbi extra képessége elszállt.

A tehetsége biztos nem, de az edzettsége és az állóképessége igen, tehát itt most megint komoly munkát be kell fektetni, vagy ebből már nem lesz semmi.

Hogy a felkészülés melyik szakaszában kell nagyobb erőfeszítéseket tennie Hosszú Katinkának, arról Sós Csaba a legendás edzőt, Széchy Tamást idézte, aki, amikor megkérdezték, hogy mennyi ideig tart a formába hozás, azt mondta, hogy egy évig.

A teljes interjú ma este hat órától hangzik el az InfoRádió Aréna című műsorában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Leeshet ma az első hó!
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 17.