Sport

Rengeteg pénzzel fizette ki a klubja Dárdai Pált – ennyit kapott az edző

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.07 | 07:18

Dárdai Pál határozatlan idejű szerződésének felbontása nagyon drága buli volt.

Negyed század után válik el egymástól Dárdai Pál és berlini klubja, a Hertha BSC útja. A Bild szerint, miután a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya beleegyezett határozatlan idejű szerződésének felbontásába, hét számjegyű végkielégítést kapott a berlini klubtól.

Dárdainak június 30-i hatállyal járt le

a felnőtt csapat vezetőedzőjeként érvényes szerződése. Ezt követően utánpótlásedzőként 2012-ben kötött, határozatlan idejű megállapodásának felbontásába is beleegyezett, a Hertha sportigazgatója szerint. Dárdai Pál játékosként 1997 és 2011 között összesen 286 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt a Herthában. Visszavonulása után, 2012-ben a berlini klub utánpótlásában kezdett el dolgozni. A felnőtt csapat vezetőedzőjének 2015 februárjában nevezték ki. 2019 júniusáig több mint 170 német bajnoki meccsen ült a kispadon.

Két éve visszakerült a Hertha korosztályos gárdájához,

aztán 2021 januárjától tíz hónapon át ismét az első csapat trénereként dolgozott. Tavaly novemberben menesztették, de a szerződése az idény végéig érvényben maradt – ez járt le június 30-án. Dárdai és a Hertha között a határozatlan idejű szerződés még ekkor is érvényben maradt, ezt bontották fel most. A szerződés felbontásáért cserében a Bild szerint euróban hét számjegyű lelépési pénz ütötte Dárdai Pál markát.

Magyartól ilyet még nem láttunk: Dárdai után fia is bemutatkozhat a Bundesligában


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.