Sport

Keményen üzent Katinkának a Magyar Úszó Szövetség elnöke: vége lehet a pályafutásának

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.14 | 08:18

Az úszás olyan, hogy teljes embert kíván, napi huszonnégy órában fejben ott kell lenni, nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, csak a monoton munka.

Fotó: Wikipedia

Szerinte mindenképpen az érintett sportolónak kell meghoznia a döntéseket.

Sajnos közelről láttam a római Európa-bajnokságon a négyszáz vegyesét, nem volt szép látvány. Én kívánok neki sok erőt ahhoz, hogy tudja folytatni, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, neki magának is át kell állni.

– nyilatkozta.

Hozzátette, hogy az úszás olyan, hogy teljes embert kíván, napi huszonnégy órában fejben ott kell lenni, nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, csak a monoton munka.

Ha vissza tud ebbe állni, akkor ott lehet, ha nem, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy a száz érmet nem fogja elérni.

– üzente.

Hosszú egy hónappal ezelőtt a római kontinensbajnokságon a selejtezőben összesítésben a negyedik időt úszta ugyan, de mivel két honfitársa, Jakabos Zsuzsanna és Mihályvári-Farkas Viktória is megelőzte, így a szabályok értelmében nem folytathatta szereplését.

A 33 éves Hosszú visszavonulását illetően korábban úgy fogalmazott, hogy világversenyeken mindenképpen szeretne száz éremig eljutni – jelenleg 97-nél jár, Rómában a 4×200 méteres női gyorsváltó tagjaként bronzzal gazdagította kollekcióját –, de az önmagában még nem jelenti automatikusan karrierjének a végét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló