Sport

Sötétedés miatt félbeszakadt a magyar-ukrán Davis Kupa-osztályozó döntő meccse

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.16 | 08:18

Balázs Attila meccse félbeszakadt, folytatás hétfőn.

Balázs Attila mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt Ilja Marcsenko ellen vasárnap a Magyarország-Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón, így a 2-2-re álló párharc hétfőn fejeződik be.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A sors szeszélye folytán a rendkívüli izgalmakat hozó csata egy olyan mérkőzésen dől el, amelyen a nyitónap vesztesei csaptak össze. Szombaton ugyanis Balázs simán kikapott Szerhij Sztahovszkijtól, míg Marcsenkót Fucsovics Márton győzte le.

A világranglistán 136. Balázs kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, ugyanis idén a wimbledoni selejtezőben Marcsenkónak dupla brékelőnyben két meccslabdája volt, de a 30 éves magyar bravúrral fordított. Második összecsapásuk a pályára vetülő késő délutáni árnyék miatt reflektorfényben kezdődött, a lelátókon pedig – ahol ekkorra mintegy nyolcszáz főre csökkent a létszám – előkerültek a kabátok. Balázs gyors brékkel kezdett, remek rövidítéseivel pedig rendre megfuttatta az ATP-rangsorban 371. ukránt – aki 2016-ban 49. is volt -, aztán egy csodás nyerő tenyeressel lezárta a 44 perces első szettet.

A folytatásban a júliusban Umagban döntős magyar két bréklabdát elpuskázott 1:1-nél, majd fej fej mellett haladtak, miközben egyre sötétebb lett. A 32 éves Marcsenko 4:5-nél elrontott egy szettlabdát, majd Balázs 5:5-re egyenlített. Ekkor a mérkőzésvezető közölte, hogy sötétedés miatt egyelőre vége a játéknak, így a párharc hétfőn 11 órától folytatódik.

    “Jobb lesz így, mert már nem sokat láttam a pályán. Nem játszom jól, de küzdök, remélem, holnap jobban megy majd. Szeretném feltenni az i-re a pontot”

– nyilatkozta Balázs Attila.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló