Sport

Nem semmi! Hosszú Katinka forradalmi dologra készül

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.27 | 08:18

Kereken egy hónap múlva nagy meglepetésre lehet számítani.

Nagyon várja már az International Swimming League (ISL) debütáló szezonját Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó az általa vezetett csapattal kereken egy hónap múlva, a Duna Arénában versenyez majd a rövidpályás sorozat budapesti állomásán.

Az október 26-27-ei eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón a kilencszeres nagymedencés világbajnok elmondta, hosszú utat jártak be addig, hogy már a forradalmi sorozat rajtjára készülhetnek. Az ő érintettsége klubtulajdonosként, csapatkapitányként és versenyzőként különösen fontos – folytatta -, mivel már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az úszósportban sokkal több lehetőség van.

Hosszú Katinka kijelentette: mivel egy rendkívül pörgős csapatversenyről van szó, az ISL a nézők számára is sokkal izgalmasabbnak ígérkezik egy hagyományos viadalnál. Várhatóan az utolsó pillanatig nagy lesz a küzdelem, ráadásul a lebonyolítás miatt folyamatosan variálni kell majd, ki milyen számban indul. Nem kell előre leadni, hogy milyen számban állnak rajthoz az egyes versenyzők, az majd a pontverseny aktuális állása alapján lesz egy komoly “sakkjátszma” – fogalmazott.

Az MTI érdeklődésére Hosszú Katinka arról is beszélt, hogy a decemberi, glasgow-i Európa-bajnokság szempontjából is jó, hogy az ISL-ben rövidpályás viadalokon indulhat, ráadásul nagyon szereti a magasabb technikai tudást igénylő, 25 méteres medencében zajló versenyeket. Ugyanakkor a jövő nyári tokiói olimpiára koncentrálva jól jön, hogy ezzel párhuzamosan a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA által szervezett világkupa-sorozatban nagymedencében úszhat. Ennek a budapesti viadalát a jövő héten rendezik, ugyancsak a Duna Arénában – tette hozzá.

Hosszú Katinka az ISL-ről szólva arról beszélt, hogy idén egy csapat még csak három versenyen – valamint adott esetben a Las Vegas-i döntőben, amely számukra is cél – áll rajthoz. Jövőre azonban már húsz állomás van tervben, utána pedig reményei szerint kialakulhat egy – ahogyan ő fogalmazott – az FC Barcelonához hasonlítható profi sportegyesület is.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló