Sport

A női amerikai focisták reagáltak az NFL-botrányra: ők nem tiltakoznak

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.28 | 14:53

Amíg tovább gyűrűzik az NFL kontra Donald Trump balhé, addig a női sportolók kijelentették, hogy ők állva maradnak a himnusz alatt.

A tengerentúli profi női futball-liga (hivatalos nevén a Lingerie Football League) a héten bejelentette, hogy nekik túlságosan szent dolog a himnusz és az amerikai zászló, ezért ők nem fognak tiltakozni úgy, ahogy az NFL csapatai tették múlt hét vasárnap.

Az LFL elismeri, hogy mindenkinek joga van a protestáláshoz, de a nemzetünk lobogója és himnusza szent dolog. Ezek szimbolizálják a vért, a verejtéket és a könnyeket, amelyek a világ legnagyobb és legjobb országává tették az Egyesült Államokat

– közölte a női liga.

LFL will be releasing a Video Statement to the controversy surrounding our National Anthem protests.

Legends Football League (@mylfl) által megosztott bejegyzés,

Múlt hét pénteken Donald Trump egy alabamai kampányrendezvényen kritizálta azokat az amerikai futballistákat, akik nem állnak fel a himnusz alatt, mert így tiltakoznak a faji megkülönböztetés és a feketéket érő rendőri erőszak ellen. Egész pontosan azt mondta, hogy az ilyen szarháziakat azonnal ki kéne rúgni.

Ez a beszéd soha nem látott tüntetéshullámot indított el az NFL-ben: játékosok, edzők, csapattulajdonosok és maga a liga elnöke, Roger Goodellszólaltak fel az amerikai elnök ellen, majd a vasárnapi fordulóban az összes mérkőzésen, a játékosok nagy része térdelve vagy egymásba karolva hallgatta végig a mérkőzések előtt az amerikai himnuszt.

A nőket egyelőre nem érte el a tiltakozási hullám.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló