Sport

“Több mint magyar szégyen, tiltsuk ki őket” – a tegnapi meccs után ilyen a magyarok híre Angliában

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.13 | 12:43

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában.

A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek.

BBC

Anglia útja a 2022 -es világbajnoksághoz váratlan buktatóba ütközött, amikor döntetlent ért el Magyarországtól. A játékot tömeges erőszak zavarta meg a magyar szurkolók és a rendőrség között.

Gareth Southgate csapata továbbra is az élen van a csoportjában, és egyre közelebb a világbajnoksághoz, de a magyarok elleni játék szétesett volt, annak ellenére, hogy Anglia támadni állt fel. A Wembley korai szakaszát a magyar szurkolókat érintő csúf jelenetek árnyékolták be, amelyek gúnyolták Anglia játékosait, miközben feltartottak egy zászlót, amellyel tiltakoztak a térdelés előtt, mielőtt összeütközésbe kerültek volna a rendőrökkel.

theguardian.com
A magyar rajongók újabb sötét és zúzós éjszakát biztosítottak a Wembleyben. Szomorú, mérgező, néha szürreális éjszaka volt a Wembley Stadionban. „A rend helyreállt” – mondta a rendőrség, de csak azért, mert visszavonulni kényszerültek a szurkolók.

A rendőrség letartóztatott egy magyar szurkolót rasszista bántalmazás miatt. Magyarország futballszurkolói lelkesek, ha rasszista bántalmazásról van szó. Becsületükre legyen mondva, a rendőrség megpróbálta betartani a törvényt. Ez kísérlet volt, aljas és túlterhelt, de tagadhatatlanul bátor is, hogy érvényesítse azt az elvet, hogy a rasszizmus bűncselekmény ebben az országban. Ugyanakkor már a kezdés előtt is furcsának tűnt, hogy a rendőri jelenlétnek olyan kevés akadálya van.

Vannak, akik azt kérdezik, ha Magyarországnak zárt ajtók mögött kellett játszani a hazai mérkőzéseit, miután bántalmazták Anglia fekete játékosait, akkor hogy engedhették meg azt, hogy magyarok ezrei gyűljenek össze Londonban a mérkőzésre.

Daily Mirror

“Magyar szégyen” 

Hiába a történelmi döntetlen, a magyar szurkolók cselekedetei ragadják meg a délelőtti újságok címlapjait.

Fotók: Tóth Zsombor/ Sport365.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.