Sport

Már az NFL-ben is próbálkoznak a rabonával, eddig kevés sikerrel

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.07 | 15:11

A Pittsburgh Steelers 21-14-re kapott ki a Baltimore Ravens elleni hétvégi rangadón, a vendégek végig futottak az eredmény után, de a végén lett volna esélyük még akár az egyenlítésre is. Csak éppen nem jött be a trükkös kirúgás.

A Steelersnek nem ez volt az egyetlen gyalázatos rúgása a meccsen, a második touchdownt pont azért kapták be, mert egy előre rúgásnál a punter Berry olyan lassú volt, hogy mire elrúgta a labdát, ott termett a fél Ravens az orra előtt. Aztán a végén feljöttek 21-14-re a Pittsburgh-iek, de már nagyon kevés idejük maradt, így onside kickkel próbálkoztak: a kicker Boswell úgy próbálta elrúgni a labdát, hogy azt saját társai szerezzék meg, de nem jött be az európai fociban rabonaként emlegetett mozdulat:

Az onside kick egyébként elég nehéz megoldás, hiszen nem lehet csak egyszerűen lepasszolni a társaknak, a labdának minimum 10 yardot kell megtennie. Kerek labdával legurítani gyerekjáték lenne, tojáslabdával veszélyes hazárdjáték az egész. Ezért is van az, hogy kirúgásnál egész egyszerűen előrevágják a labdát amennyire csak tudják, hadd jöjjön csak vele az ellenfél, lehetőleg minél messzebbről. A visszehordást azért könnyebb megakadályozni, mint megcsinálni egy sikeres onside kicket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló